Ova brza i jednostavna salata od tjestenine, šunke i paprike brz je i jednostavan obrok koji će se svidjeti svim tvojim ukućanima. A u njoj možeš i iskoristiti ostatke uskrsne šunke
Zdrava salata od svježeg povrća s ukusnim preljevom, kao što je ova salata od tjestenine, alfa je i omega proljetne i ljetne kuhinje. Unatoč svojoj jednostavnosti, ova je brza salata od tjestenine, šunke i paprike toliko ukusna i ima tako lijepu prezentaciju da je možeš poslužiti ne samo kao jednostavnu večeru kada ti se ne da dugo kuhati već i za goste.
Salata od tjestenine - za posao, roštilj, piknik...
Svi su njezini sastojci karakteristični za mediteransku kuhinju te spojeni u ukusnom domaćem preljevu. Zato je ova salata od tjestenine prepuna slasnih okusa, a mi preporučujemo da njome svakako iznenadiš svoje goste i na roštilju, pikniku ili (pro)ljetnoj zabavi kod kuće te da jedno od posluženih jela bude upravo - salata od tjestenine.
Uz navedeno povrće možeš dodati i drugo omiljeno povrće koje ti je dostupno poput graška, mrkve, (mini) rajčice..., dok šunku lako možeš zamijeniti ostacima pečene piletine ili piletine iz juhe. Pusti mašti na volju i uživaj!
Salata od tjestenine
foto: Karolin Baitinger/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Salata od tjestenine, šunke i paprike
20 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Tjestenina
350
g
Luk
1
kom
Paprika
4
kom
Šunka
250
g
Rikula
2
šalica
Sol
0,25
žličica
Vinski ocat
1
žlica
Maslinovo ulje
4
žlica
Voda
0,50
žlica
Češnjak
2
režanj
Listići svježeg peršina
1
šalica
Crni papar
1
prstohvat
Postupak
Za preljev izmiješaj ocat, ulje i vodu, te dodaj protisnuti češnjak, peršin, papar i sol. Ostavi da odstoji.
U međuvremenu u kipuću vodu dodaj tjesteninu, posoli je i kuhaj prema uputama na pakiranju. Ocijedi je i nekoliko puta isperi hladnom vodom te ostavi u cjedilu.
Oprano i očišćeno povrće nareži na trakice, luk na tanke polumjesece, a šunku na kockice.
U velikoj posudi izmiješaj tijesto s povrćem, šunkom, rikulom i preljevom.