Recepti 31. srpnja 2023.

Fenomenalna ljetna salata sa sezonskim voćem!

Ljetna salata s piletinom i sezonskim voćem
Ljetna salata s piletinom i sezonskim voćem foto: Taylor Kiser/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Neobična, ali vrlo ukusna kombinacija slatkog i slanog, ujedno je i praktična jer za nju možeš upotrijebiti i ostatke hrane iz tvog hladnjaka

Ova osvježavajuća salata od piletine, dinje i bosiljka vrhunski je gastronomski doživljaj i savršena za ljetne ručkove. Neobična, ali vrlo ukusna, kombinacija slatkog i slanog, ujedno je i praktična jer za nju možeš upotrijebiti ostatke hrane iz tvog hladnjaka ili, još bolje, povrće iz tvog vrta.

Za začinjavanje koristi preljev od limunovog soka, soli i papra te bosiljka i dobit ćeš salatu u kojoj će uživati cijela obitelj.

Po želji, slobodno dodaj i neke druge sastojke, a želiš li malo pikantniju verziju predlažemo i mrvicu čili papričica.

Ljetna salata s piletinom i sezonskim voćem | Author: Taylor Kiser/Unsplash Ljetna salata s piletinom i sezonskim voćem foto: Taylor Kiser/Unsplash

Pileće trakice s bosiljkom i dinjom

Sastojci:

  • 600 g pilećih prsa
  • 1/2 dinje srednje veličine
  • sok od 1 limuna
  • 1 vezica bosiljka
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol i papar

 

Bruskete s dinjom i pancetom Možda vas zanima... Bruskete s dinjom i pancetom Recepti

 

Postupak: 

  1. Uzmi 2 fileta pilećih prsa i nareži ih dijagonalno na tanke ploške. Stavi ih zajedno u zdjelu, dodaj limunov sok, sol, papar, 6-7 nasjeckanih listića bosiljka, promiješaj i ostavi da se mariniraju na hladnom mjestu 30 minuta.
  2. Dinji izvadi sjemenke i koru te je nareži na sitne kockice. U tavi zagrij 5 žlica ulja, dodaj piletinu s marinadom i kuhaj na jakoj vatri 5 minuta.
  3. Piletinu ocijedi s dna i pomiješaj sa šakom listova bosiljka. Meso podijeli na tanjure, dodaj dinju i začini trakice piletine ostatkom umaka od bosiljka.

 

Dinja Možda vas zanima... Nešto posebno: Semifreddo s dinjom i amarettom Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:22 31. Srpanj 2023.

    odlična