gastro postao
Neobična, ali vrlo ukusna kombinacija slatkog i slanog, ujedno je i praktična jer za nju možeš upotrijebiti i ostatke hrane iz tvog hladnjaka
Ova osvježavajuća salata od piletine, dinje i bosiljka vrhunski je gastronomski doživljaj i savršena za ljetne ručkove. Neobična, ali vrlo ukusna, kombinacija slatkog i slanog, ujedno je i praktična jer za nju možeš upotrijebiti ostatke hrane iz tvog hladnjaka ili, još bolje, povrće iz tvog vrta.
Za začinjavanje koristi preljev od limunovog soka, soli i papra te bosiljka i dobit ćeš salatu u kojoj će uživati cijela obitelj.
Po želji, slobodno dodaj i neke druge sastojke, a želiš li malo pikantniju verziju predlažemo i mrvicu čili papričica.
Pileće trakice s bosiljkom i dinjom
Sastojci:
- 600 g pilećih prsa
- 1/2 dinje srednje veličine
- sok od 1 limuna
- 1 vezica bosiljka
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Postupak:
- Uzmi 2 fileta pilećih prsa i nareži ih dijagonalno na tanke ploške. Stavi ih zajedno u zdjelu, dodaj limunov sok, sol, papar, 6-7 nasjeckanih listića bosiljka, promiješaj i ostavi da se mariniraju na hladnom mjestu 30 minuta.
- Dinji izvadi sjemenke i koru te je nareži na sitne kockice. U tavi zagrij 5 žlica ulja, dodaj piletinu s marinadom i kuhaj na jakoj vatri 5 minuta.
- Piletinu ocijedi s dna i pomiješaj sa šakom listova bosiljka. Meso podijeli na tanjure, dodaj dinju i začini trakice piletine ostatkom umaka od bosiljka.