Recepti 19. srpnja 2023.

Nešto posebno: Semifreddo s dinjom i amarettom

Dinja
Dinja je izvrsna i u slanim i u slatkim jelima foto: Oriol Portell/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj recept kombinira slatkoću dinje s posebnim okusom amaretto likera, digestiva koji odlično prati deserte i voće

Voliš li dinju? Ovog ljeta nemoj se zadovoljiti već odavno uobičajenom kombinacijom pršuta i dinje! Od predjela do prvih jela i na kraju deserta - čitav je niz svježih i laganih recepata za uživanje u ovom najsvestranijem ljetnom voću u bilo koje doba dana. 

I nije samo slatka, dinja je također zdrava - pomaže u eliminaciji tekućine i toksina, a ujedno je saveznik  tamnjenja kože.

 

Možda vas zanima... Ledeni desert s pistacijama i slatkim ljetnim bobicama Recepti

 

Za desert ti predlažemo ovaj elegantni semifreddo od dinje i amaretta. Semifreddo, savršeno osvježenje na žlicu, često je podložan brojnim varijacijama. Nama se, pak, posebno sviđa ovaj recept jer kombinira slatkoću dinje s posebnim okusom amaretta, digestiva koji se odlično slaže s desertima i voćem.

 

 | Author: Anne Kristin Euba/Unsplash Semifreddo s dinjom i amarettom foto: Anne Kristin Euba/Unsplash

Semifreddo s dinjom i amarettom

Sastojci:

  • 400 grama pulpe dinje
  • 150 grama šećera u prahu
  • 12 grama listića želatine
  • 3 žumanjka
  • 6 žlica amaretto likera
  • 4,5 dl slatkog vrhnja

 

Možda vas zanima... Semifreddo cheesecake s limetom i brusnicama Recepti

 

Postupak:

  1. Za pripremu semifredda od dinje i amaretta, ostavi želatinu pet minuta da se namače u zdjeli hladne vode. U međuvremenu blendaj dinju dok ne dobiješ pire.
  2. U loncu zagrij amaretto liker, dodaj ocijeđenu želatinu, ugasi vatru i miješaj dok se ne otopi.
  3. U zdjeli električnom pjenjačom umuti hladno vrhnje. Zatim pjenjačom umuti žumanjke uz dodatak šećera dok ne pobijele i postanu pjenasti. Dodaj pasiranu dinju, želatinu i promiješaj te lagano umiješaj vrhnje.
  4. Dobivenu kremu rasporedi u 12 mini kalupa i ostavi da se stvrdne u zamrzivaču najmanje tri sata. Zatim prebaci u hladnjak na sat vremena prije nego što ih izvadiš iz kalupa i poslužiš naslagane po tri na tanjure naizmjence s kriškama dinje.

Dinja | Author: Elena Mozhvilo/Unsplash Dinja - svestrano ljetno voće foto: Elena Mozhvilo/Unsplash

Isprobaj i ove recepte s dinjom...

 

Dinja Možda vas zanima... Gazpacho od dinje – savršena osvježavajuća ljetna juha Recepti Dinja Možda vas zanima... Osvježavajuća dinja u savršenoj ljetnoj kombinaciji Recepti Možda vas zanima... Krastavci, menta i dinja - idealan recept za osvježenje Recepti Salata Možda vas zanima... Salata sa dinjom, pršutom i kikirikijem Kolumne

 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:56 19. Srpanj 2023.

    yess great