Recepti 07. kolovoza 2022.

Semifreddo cheesecake s limetom i brusnicama

Semifreddo cheesecake foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj atraktivni smrznuti desert može se pripremiti unaprijed i zamrznut trajati i do 3 mjeseca – taman za zasladiti se nakon večere!

Sastojci:

  • 140 g digestive keksa, grubo izlomljenog
  • 75 g maslaca, otopljenog

Za nadjev:

  • 300 g kondenziranog mlijeka
  • 200 g punomasnog krem ​​sira
  • 150 ml vrhnja za šlag
  • sitno naribane korice 3 limete, plus još za posluživanje
  • 3 žlice soka od limete (od 2 limete)

Za kompot od brusnica:

  • 200 g svježih ili smrznutih brusnica
  • 100 g zlatnog šećera
  • 1 žlica kukuruznog brašna
Možda vas zanima... Baskijski cheesecake s narančom? Obavezno! Recepti

Priprema:

  1. Kalup od 900 g obloži velikim komadom folije. Dobro utisni u dno i stranice kalupa te ostavi dosta da visi preko rubova. Stavi kekse u vrećicu za zamrzavanje i izgnječi ih valjkom za tijesto u mrvice. Pomiješaj s otopljenim maslacem i sipaj mrvice u pripremljeni lim – čvrsto pritisni na podlogu pa napravi ravnomjeran sloj. Ohladi dok radiš nadjev.
  2. Električnom pjenjačom na srednjoj razini tuci kondenzirano mlijeko, sir i vrhnje dok ne postanu glatki i zgusnuti – otprilike oko 2 minute. Dodaj naribanu koricu i sok pa polako tuci dok smjesa od sira ne dobije meke vrhove.
  3. Žlicom rasporedi smjesu limete po podlozi od keksa. Lagano prekrij folijom koja visi i dobro zatvori da ne ulazi zrak. Zamotaj u drugi sloj folije, stavi u veliku vrećicu za zamrzavanje i zamrzni preko noći.
  4. Za kompot od brusnica stavi brusnice, šećer i 150 ml hladne vode u lonac i zakuhaj. Kuhaj 5 minuta, povremeno miješajući, dok brusnice ne omekšaju, ali zadrže svoj oblik. Pomiješaj kukuruzno brašno s 2 žlice hladne vode dok smjesa ne postane glatka, a zatim umiješaj u voće. Kuhaj još 2 minute uz redovito miješanje. Ostavi da se ohladi, zatim poklopi i ohladi. Može se zamrznuti i u ovoj fazi.
  5. Smrznuti kolač od sira prevrni na pladanj ili dasku i ostavi da se odmrzne 30 minuta, a zatim pažljivo skini foliju. Kompot od brusnica lagano zagrij u tavi i posluži s narezanim semifreddom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.