Recepti 15. kolovoza 2023.

Osvježavajuća dinja u savršenoj ljetnoj kombinaciji

Dinja
Dinja - slatko ljetno osvježenje foto: Elena Mozhvilo/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Dinja je izvrsna uz pršut ili jednostavno narezana na kockice i posuta šećerom, no krajnje je vrijeme da je isprobaš i u nekoj drugoj kombinaciji

Donosimo recept za izvrstan smrznuti jogurt koji će te rashladiti, ali i podsjetiti na to da dinju možeš ukomponirati u jelovnik na mnoštvo različitih načina.

 

Možda vas zanima... Krastavci, menta i dinja - idealan recept za osvježenje Recepti

 

Dinja | Author: Otherness TV/Unplash Dinja - odlična je jednostavno narezana, ali i u raznim slatkim i slanim kombinacijama foto: Otherness TV/Unplash

Smrznuti jogurt s dinjom

Sastojci:

  • 300 g očišćene i narezane dinje
  • 40 g meda
  • 250 ml grčkog jogurta

Postupak:

  1. Izblendaj dinju, a potom postepeno ulijevaj med i jogurt sve dok ne dobiješ glatku smjesu. Isprobaj i po potrebi dodatno zasladi.
  2. Prelij u plastičnu posudu i stavi u zamrzivač na sat vremena. 
  3. Izvadi iz zamrzivača i dobro promiješaj pa vrati na hlađenje. Postupak ponovi 2-3 puta kako bi zamrznuti jogurt dobio kremastu teksturu nalik sladoledu. (Ako ga imaš kod kuće, možeš koristiti aparat za sladoled)

 

Možda vas zanima... Zasladite se ledenim pločicama od grčkog jogurta Recepti

 

Ovu niskokaloričnu poslasticu možeš poslužiti i u obliku popsa. U tom slučaju samo izlij izblendanu smjesu u kalupe za sladoled i stavi u zamrzivač na najmanje 4 sata.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Uživaj u divnom, nenametljivom okusu dinje uz još naših recepata...

 

Ljetna salata s piletinom i sezonskim voćem Možda vas zanima... Fenomenalna ljetna salata sa sezonskim voćem! Recepti Smoothie Možda vas zanima... Smoothie od dinje i đumbira gotov je u 5 minuta! Recepti Dinja Možda vas zanima... Gazpacho od dinje – savršena osvježavajuća ljetna juha Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.