Recepti Koktel 27. lipnja 2024.

BRZO OSVJEŽENJE Smiksaj fini smoothie s dinjom

Koktel
4 MIN
0 MIN
1
JEDNOSTAVNO
smoothie od dinje
Smoothie od dinje
foto: Shameel Mukkath/Pexels
Dinju je za ovaj fini smoothie prvo potrebno zamrznuti, no ako nemaš strpljenja čekati da se dinja zamrzne, jednostavno treba dodati više leda

Kad ti treba osvježavajuć napitak ili međuobrok, najbolje rješenje je ovaj fini smoothie s dinjom – sadrži samo 5 sastojaka, gust je i kremast, te je baš dobar gutljaj tijekom ljetnih vrućina.

Ma kad god se reže slasna i sočna dinja, uvijek treba jedan dio ostaviti za ovaj divan smoothie. Vjeruj nam, neće ti biti žao… Jer onaj tko još nikad nije ubacio dinju u svoj smoothie ne zna što propušta.

Dinja Možda vas zanima... Gazpacho od dinje – savršena osvježavajuća ljetna juha Recepti

Prvo zamrzni dinju

Za početak, dinju je za ovaj smoothie potrebno oguliti, očistiti od koštica i narezati na kockice veličine cca 1,5 cm. Potom ih je potrebno zamrznuti preko noći.

No ako nemaš strpljenja čekati drugi dan, recept će funkcionirati i bez zamrzavanja dinje, jedino što onda u smoothie moraš dodati i više leda – 1 i ½ šalicu. No tada okus neće biti tako intenzivan, iako će napitak biti očaravajuć i osvježavajuć 😉

dinja | Author: Karolina Grabowska/Pexels Dinja foto: Karolina Grabowska/Pexels

Pazi na redoslijed i posebne dodatke!

U posudu od blendera sastojke treba dodavati pravilnim redoslijedom – prvo led, potom dinju, pa bananu, pa grčki jogurt i na kraju sok od ananasa. Ako ćeš poštivati ovaj redoslijed, dobit ćeš smoothie savršene teksture i okusa.

U ovaj smoothie može se dodati i svježe začinsko bilje poput metvice ili bosiljka, umjesto soka od ananasa odlično će odgovarati dobro ohlađeni nezaslađeni zeleni čaj, a ako svom smoothieju želiš dodati malo slatkoće, slobodno dodaj žličicu-dvije meda, sirupa od agave ili pak javorova sirupa.

Umjesto soka od ananasa može se koristiti i sok od nekog drugog tropskog voća poput guave, marakuje, manga ili pak naranče, a odlična zamjena za grčki jogurt bit će vrhnje od kokosa.

dinja | Author: Monika Borys/Unsplash Dinja foto: Monika Borys/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Smoothie od dinje
4 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
1
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Led 0,50 šalica
  • Dinja 1 šalica
  • Banana 0,50 šalica
  • Grčki jogurt 0,25 šalica
  • Sok od ananasa 0,50 šalica
Postupak
  1. Dinju oguli, očisti od koštica i nareži na kockica cca 1.5 cm. Zamrzni ih minimalno 4 sata, odnosno još bolje preko noći.

    Ako koristiš svježu dinju stavi u smoothie više leda - 1.5 šalicu.


  2. U blender dodaj - redom: led, dinju, bananu narezanu na kolutiće, grčki jogurt i sok od ananasa.


  3. Blendaj na srednjoj brzini 15-30 sekundi. Povećaj brzinu na jaku i blendaj još 15-30 sekundi, odnosno dok ne dobiješ glatki gusti smooothie. Dodaj još soa ako je smoothie pregust.

    Posluži odmah.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

239 kcal

11 %

MASTI

1,00 g

1 %

KOLESTEROL

0,01 g

0 %

UH

53,00 g

19 %

PROTEINI

9,00 g

18 %

I

Isprobaj i ove odlične recepte s dinjom!

Dinja Možda vas zanima... Nešto posebno: Semifreddo s dinjom i amarettom Recepti Možda vas zanima... Krastavci, menta i dinja - idealan recept za osvježenje Recepti Salata Možda vas zanima... Salata sa dinjom, pršutom i kikirikijem Kolumne Sorbet od domaćeg limuna i dinje Možda vas zanima... Sorbet od domaćeg limuna i dinje Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.