Terina s grahom i povrćem

Štruca u kojoj ćete pronaći puno povrća
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 271

Potrebno vam je

  • 1 šalica grah, šareni
  • 100 g gljive miješane, razne
  • 200 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • sol
  • papar
  • 4 kom jaje kokošje
  • crvena paprika
  • 3 kom krastavci, kiseli
  • 1 žlica peršin, list
  • 6 kriška dvopek

Priprema

  1. Skuhajte grah ili iskoristite već skuhani iz limenke. Narežite gljive. Slaninu, luk i češnjak sitno nasjeckajte. Poriluk narezan na kolutove i slaninu pirjajte u zasebnoj tavi na malo ugrijanog maslaca te posolite i popaprite.
  2. U drugoj tavi na dvije žlice maslinova ulja pržite luk i češnjak. Dodajte narezane gljive i kuhani grah, posolite, promiješajte te pirjajte sve na laganoj vatri. Maknite s vatre i pustite da se sastojci malo ohlade.
  3. U električnoj sjeckalici sameljite dvopek, dodajte pirjane gljive i grah, sjeckani peršin i umućena jaja. Izmiješajte sve u kompaktnu smjesu. Posudu za terinu premažite maslacem, a na dno stavite komad papira za pečenje. Po dnu rasporedite dio te smjese. Preko nje stavite pirjani poriluk i slaninu te papriku i kisele krastavce narezane na trakice. Ponovite postupak te završite smjesom od graha i gljiva.
  4. Prekrijte aluminijskom folijom, stavite terinu u veću vatrostalnu zdjelu s vodom i sve u vodenoj kupelji pecite u zagrijanoj pećnici na 190°C sat i pol. Pečenu terinu izvadite iz pećnice i ostavite neka se ohladi na sobnoj temperaturi. Zatim je stavite u hladnjak preko noći kako bi se stvrdnula. Stavite je na dasku za rezanje, skinite papir za pečenje i narežite na kriške.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr