gastro postao
Štruca u kojoj ćete pronaći puno povrća
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 271
Potrebno vam je
- 1 šalica grah, šareni
- 100 g gljive miješane, razne
- 200 g slanina suha (prerašt. mršava)
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- sol
- papar
- 4 kom jaje kokošje
- crvena paprika
- 3 kom krastavci, kiseli
- 1 žlica peršin, list
- 6 kriška dvopek
Priprema
- Skuhajte grah ili iskoristite već skuhani iz limenke. Narežite gljive. Slaninu, luk i češnjak sitno nasjeckajte. Poriluk narezan na kolutove i slaninu pirjajte u zasebnoj tavi na malo ugrijanog maslaca te posolite i popaprite.
- U drugoj tavi na dvije žlice maslinova ulja pržite luk i češnjak. Dodajte narezane gljive i kuhani grah, posolite, promiješajte te pirjajte sve na laganoj vatri. Maknite s vatre i pustite da se sastojci malo ohlade.
- U električnoj sjeckalici sameljite dvopek, dodajte pirjane gljive i grah, sjeckani peršin i umućena jaja. Izmiješajte sve u kompaktnu smjesu. Posudu za terinu premažite maslacem, a na dno stavite komad papira za pečenje. Po dnu rasporedite dio te smjese. Preko nje stavite pirjani poriluk i slaninu te papriku i kisele krastavce narezane na trakice. Ponovite postupak te završite smjesom od graha i gljiva.
- Prekrijte aluminijskom folijom, stavite terinu u veću vatrostalnu zdjelu s vodom i sve u vodenoj kupelji pecite u zagrijanoj pećnici na 190°C sat i pol. Pečenu terinu izvadite iz pećnice i ostavite neka se ohladi na sobnoj temperaturi. Zatim je stavite u hladnjak preko noći kako bi se stvrdnula. Stavite je na dasku za rezanje, skinite papir za pečenje i narežite na kriške.
Izvor Skuhatćute