Otkrijte tajnu carbonare s tikvicama

Thinkstock
Popularni talijanski specijalitet s tjesteninom i jajima još je bolji ako u njega ubacite i tikvice
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 724

brzo i fino Pasta carbonara u novom ruhu

 

Potrebno vam je

  • 300 g tikvica
  • 90 g pancete
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 80 g parmezana
  • 3 žlica maslinova ulja
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 400 g tjestenine s jajima

Mljac! Carbonara s piletinom postaje instant hit

 

Priprema

  1. Pancetu lagano popecite u tavi na ulju, dodajte joj naribane tikvice i kuhajte ih dok ne izgube vodu.
  2. U posebnoj posudi umiješajte jaje i žumanjak te ih posolite i popaprite.
  3. Skuhajte i tjesteninu (prema izboru) samo nekoliko minuta kako bi bila "al dente" pa je dodajte u tavu s tikvicama.
  4. Smanjite vatru i prelijte sve jajima te pospite sirom.
  5. Brzo miješajte da se jaja ne pretvore u kajganu.

Dobar tek!

 

kakva gozba! Sasvim novi okus dobro poznate carbonare

Posjeti Gastro.hr