Nježno: Tjestenina s cvjetačom i inćunima

Shutterstock
Ako petkom jedete ribu, savršeno će vam goditi naš današnji recept!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 376

Cvjetača je sjajna na stotinu načina, no, jeste li probali ovu verziju s inćunima?

 

Ove brze popečke od karfiola zavoljet ćete odmah

 

Potrebno vam je

  • 450 g cvjetače (listovi i cvijet)
  • 230 g integralnih špageta
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 3 žlice pinjola
  • limunova korica
  • sjemenke koromača
  • 2 žlice grožđica
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 fileta inćuna
  • svježe mljeveni papar
  • peršin, list

 

juha Nježno i zdravo: Varivo od brokule i karfiola

 

Priprema

  1. U većoj posudi zagrijati do vrenja veću količinu vode, posoliti i kuhati cvjetaču dok omekša, a zatim je izvaditi pomoću šupljikave žlice.
  2. U istoj vodi skuhati tjesteninu al dente, procijediti i pri tom sačuvati ¼ vode od kuhanja. Tjesteninu pomiješati sa cvjetačom.
  3. U posudi zagrijati maslinovo ulje, pinjole, koricu limuna, komorač i krupni papar i pirjati miješajući oko 2 min dok pinjoli ne posmeđe. Zatim dodati grožđice, češnjak I inćune pa kuhati dok češnjak dobije boju, a inćuni se počnu raspadati.
  4. Dodati tjesteninu sa cvjetačom i 2 žlice sačuvane vode I miješati oko 1 min dok se svi sastojci ne sjedine. Ako je smjesa suha, dodati još malo vode od kuhanja tjestenine.
  5. Posoliti i popapriti po želji te ukrasiti peršinom.

Dobar tek!

 

Steak, riža ili palačinke: Tri potpuno nova načina za pripremu karfiola

Posjeti Gastro.hr