gastro postao
Ako petkom jedete ribu, savršeno će vam goditi naš današnji recept!
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 376
Cvjetača je sjajna na stotinu načina, no, jeste li probali ovu verziju s inćunima?
Potrebno vam je
- 450 g cvjetače (listovi i cvijet)
- 230 g integralnih špageta
- 2 žlice maslinova ulja
- 3 žlice pinjola
- limunova korica
- sjemenke koromača
- 2 žlice grožđica
- 2 režnja češnjaka
- 2 fileta inćuna
- svježe mljeveni papar
- peršin, list
Priprema
- U većoj posudi zagrijati do vrenja veću količinu vode, posoliti i kuhati cvjetaču dok omekša, a zatim je izvaditi pomoću šupljikave žlice.
- U istoj vodi skuhati tjesteninu al dente, procijediti i pri tom sačuvati ¼ vode od kuhanja. Tjesteninu pomiješati sa cvjetačom.
- U posudi zagrijati maslinovo ulje, pinjole, koricu limuna, komorač i krupni papar i pirjati miješajući oko 2 min dok pinjoli ne posmeđe. Zatim dodati grožđice, češnjak I inćune pa kuhati dok češnjak dobije boju, a inćuni se počnu raspadati.
- Dodati tjesteninu sa cvjetačom i 2 žlice sačuvane vode I miješati oko 1 min dok se svi sastojci ne sjedine. Ako je smjesa suha, dodati još malo vode od kuhanja tjestenine.
- Posoliti i popapriti po želji te ukrasiti peršinom.
Dobar tek!