Top 10 recepata za savršene macaronse
Kako bi francuski delikatni kolačići bili savršeni, bjelanjke je najbolje na nekoliko sati ili preko noći ostaviti na sobnoj temperaturi. Tako će se dobro ugrijati, a snijeg će biti dovoljno čvrst. Tijekom miksanja pazite da nema ni traga žumanjku.
Macarons zahtjevaju mnogo ljubavi, pažnje i strpljenja, a kako bi njihova priprema prošla sa što manje nervoze, kremu pripremite dan ranije. Što se tiče badema, najprije ih ostavite minutu u vrućoj vodi, ogulite ih i dobro osušite.
Najbolje ih je najprije samljeti, a zatim ubaciti u blender sa šećerom. Zatim ih prosijte jer veliki komadi mogu pokvariti izgled kolačića. Prebacite ih u posudu s bjelanjcima i pažljivo mješajte sve dok smjesa ne počne kliziti s lopatice.
Ako ih želite obojiti, dodajte jestivu boju, ali najbolje u gelu ili prahu jer tekuća može pokvariti teksturu biskvita.
Smjesu zatim stavite u vrećicu za ukrašavanje, pa istiskujte krugove na lim, ali pazite da budu prilično udaljeni jedan od drugog. Prije nego što ih ubacite u zagrijanu pećnicu, ostavite ih na zraku jos 15-20 minuta da se formira tanka korica.
Na polovici pečenja okrenite lim s druge strane kako bi se svi ravnomjerno ispekli.
Kada ste naučili trikove, isprobajte jedan od naših recepata
Macaronsi s mentom i tamnom čokoladom
I naravno - pogledajte naš mali test onih zagrebačkih! Uživajte!