Top 10 recepata za savršene macaronse

Stockfood
S ovim malim trikovima, francuski kolačići macarons će vam uvijek ispasti savršeno.
Vidi originalni članak

Kako bi francuski delikatni kolačići bili savršeni, bjelanjke je najbolje na nekoliko sati ili preko noći ostaviti na sobnoj temperaturi. Tako će se dobro ugrijati, a snijeg će biti dovoljno čvrst. Tijekom miksanja pazite da nema ni traga žumanjku.

Macarons zahtjevaju mnogo ljubavi, pažnje i strpljenja, a kako bi njihova priprema prošla sa što manje nervoze, kremu pripremite dan ranije. Što se tiče badema, najprije ih ostavite minutu u vrućoj vodi, ogulite ih i dobro osušite.

Recept mjeseca: Čokoladni macarons

Najbolje ih je najprije samljeti, a zatim ubaciti u blender sa šećerom. Zatim ih prosijte jer veliki komadi mogu pokvariti izgled kolačića. Prebacite ih u posudu s bjelanjcima i pažljivo mješajte sve dok smjesa ne počne kliziti s lopatice.

Kolumne Matcha Macarons - slastan kolačić za idealan početak godine

Ako ih želite obojiti, dodajte jestivu boju, ali najbolje u gelu ili prahu jer tekuća može pokvariti teksturu biskvita.

slastica Dan je stvoren za šarene francuske macarone

Napravite najbrže i najukusnije macaronse od kave

Smjesu zatim stavite u vrećicu za ukrašavanje, pa istiskujte krugove na lim, ali pazite da budu prilično udaljeni jedan od drugog. Prije nego što ih ubacite u zagrijanu pećnicu, ostavite ih na zraku jos 15-20 minuta da se formira tanka korica.

Najslađi francuski desert: Macarons od nutelle

Na polovici pečenja okrenite lim s druge strane kako bi se svi ravnomjerno ispekli. 

slatki grijeh Predivni macchiato macaronsi

Kada ste naučili trikove, isprobajte jedan od naših recepata

Macarons od nutelle

Matcha macarons

Macarons od kave

Macaronsi s mentom i tamnom čokoladom

I naravno - pogledajte naš mali test onih zagrebačkih! Uživajte!

slatkim ulicama... Mali test zagrebačkih macaronsa

Posjeti Gastro.hr