Tradicionalni ragu iz talijanske regije Abruzzo

Izvorni okusi talijanske kuhinje
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 651

Potrebno vam je

  • 800 g ovčetina (prosjek )
  • 100 g slanina suha, masna
  • 100 ml crno vino
  • 1 grančica ružmarin
  • 60 ml ulje maslinovo
  • 1000 g rajčica, crvena
  • 1 kom luk ,crveni
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 400 g makaroni

Priprema

  1. Nasjeckajte luk, slaninu i ružmarin. stavite sve sastojke u lonac i dodajte maslinovo ulje. Kad je sve dobro poprženo, dodajte komadiće mesa. Pirjajte lagano podlijevajući crnim vinom.
  2. Ostavite da se kuha na laganoj vatri te dodajte sitno nasjeckane i oguljene rajčice. Nastavite kuhati na laganoj vatri oko dva sata dok se umak ne zgusne. Začinite solju i paprom.
  3. U posoljenoj vodi skuhajte makarone ili neku drugu tjesteninu, procijedite i dodajte ih umaku.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr