gastro postao
Izvorni okusi talijanske kuhinje
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 651
Potrebno vam je
- 800 g ovčetina (prosjek )
- 100 g slanina suha, masna
- 100 ml crno vino
- 1 grančica ružmarin
- 60 ml ulje maslinovo
- 1000 g rajčica, crvena
- 1 kom luk ,crveni
- sol
- svježe mljeveni papar
- 400 g makaroni
Priprema
- Nasjeckajte luk, slaninu i ružmarin. stavite sve sastojke u lonac i dodajte maslinovo ulje. Kad je sve dobro poprženo, dodajte komadiće mesa. Pirjajte lagano podlijevajući crnim vinom.
- Ostavite da se kuha na laganoj vatri te dodajte sitno nasjeckane i oguljene rajčice. Nastavite kuhati na laganoj vatri oko dva sata dok se umak ne zgusne. Začinite solju i paprom.
- U posoljenoj vodi skuhajte makarone ili neku drugu tjesteninu, procijedite i dodajte ih umaku.
Izvor Skuhatćute