Top 5 brzih jela s mladim lukom koja moraš isprobati

Shutterstock Mladi luk
Mladi luk je prvi vjesnik proljeća i nezaobilazan sastojak proljetnih gastro delicija...
Vidi originalni članak

Istovremeno sladak i ljut, blag i intenzivan, mladi luk odličan je dodatak raznovrsnim jelima. Nutritivno je bogat vitamina, a svakom obroku daje jedinstvenu aromu i neodoljiv okus.

Budući da s prvim danima proljeća počinje i sezona mladog luka, pravo je vrijeme za pripremu delicija u kojima je glavna zvijezda upravo mladi luk! 

Popečci od krumpira i mladog luka

Što kažeš na brze i savršeno ukusne popečke u kojima su gkavne zvijezde krumpir i mladi luk? Brzo gotovi, a odlično se slažu s raznim umacima.

U popečke možeš dodati i omiljeno začinsko bilje, poput origana ili timijana, a čak možeš staviti i sitno narezanu pancetu kako bi upotpunili okus. Recept potpisuje Laura Roman s bloga La vie shobaine. 

LA VIE SHOBAINE Hrskavi popečci od krumpira i mladog luka

Krem juha od piletine i mladog luka

Ostatke piletine jednostavno je prenamijeniti u ukusno i zasitno jelo na žlicu! Chowder je vrsta guste, kremaste juhe koja dobro funkcionira i s morskim plodovima, povrćem, ali i mesom.

Postoji mnogo varijacija, a danas vam naša kolumnistica Laura Roman donosi recept za chowder s piletinom, kukuruzom i mladim lukom. 

La Vie Shobaine Od ostataka piletine napravi finu krem juhu

Slavonska quesadilla sa slaninom, jajima i mladim lukom

Jaja, slanina i mladi luk dobro su poznat trio. No, ako želiš isprobati nešto novo i zanimljivo, na red dolazi slavonska quesadilla koja na nov način spaja tri dobro poznate namirnice. Priprema je jednostavna, a jelo će poslužiti kao odličan, zdravi brunch!

Za prste polizati! "Slavonska" quesadilla sa slaninom, jajima i mladim lukom

Slani muffini s mladim lukom i sirom

Slani će se muffini s mladim lukom izvrsno uklopiti uz druga jela na tvom proljetnom jelovniku! Sve što trebaš je naribati sir, narezati mladi luk i izvagati sastojke, a ostatak posla će odraditi tvoja pećnica. 

slani blagdani DRUGAČIJI USKRS Muffini s mladim lukom i sirom

Fritaja s mladim lukom i pršutom

Jaja, pršut i mladi luk savršen su spoj! Jednostavno, hranjivo i brzo jelo svakako je i fritaja koju možeš pripremiti za doručak, ručak ili večeru. Uživaj u okusima proljeća!

Počnimo dan... (Do)ručak: Fritaja s mladim lukom i pršutom

 

Posjeti Gastro.hr