Istovremeno sladak i ljut, blag i intenzivan, mladi luk odličan je dodatak raznovrsnim jelima. Nutritivno je bogat vitamina, a svakom obroku daje jedinstvenu aromu i neodoljiv okus.
Budući da s prvim danima proljeća počinje i sezona mladog luka, pravo je vrijeme za pripremu delicija u kojima je glavna zvijezda upravo mladi luk!
Popečci od krumpira i mladog luka
Što kažeš na brze i savršeno ukusne popečke u kojima su gkavne zvijezde krumpir i mladi luk? Brzo gotovi, a odlično se slažu s raznim umacima.
U popečke možeš dodati i omiljeno začinsko bilje, poput origana ili timijana, a čak možeš staviti i sitno narezanu pancetu kako bi upotpunili okus. Recept potpisuje Laura Roman s bloga La vie shobaine.
Krem juha od piletine i mladog luka
Ostatke piletine jednostavno je prenamijeniti u ukusno i zasitno jelo na žlicu! Chowder je vrsta guste, kremaste juhe koja dobro funkcionira i s morskim plodovima, povrćem, ali i mesom.
Postoji mnogo varijacija, a danas vam naša kolumnistica Laura Roman donosi recept za chowder s piletinom, kukuruzom i mladim lukom.
Slavonska quesadilla sa slaninom, jajima i mladim lukom
Jaja, slanina i mladi luk dobro su poznat trio. No, ako želiš isprobati nešto novo i zanimljivo, na red dolazi slavonska quesadilla koja na nov način spaja tri dobro poznate namirnice. Priprema je jednostavna, a jelo će poslužiti kao odličan, zdravi brunch!
Slani muffini s mladim lukom i sirom
Slani će se muffini s mladim lukom izvrsno uklopiti uz druga jela na tvom proljetnom jelovniku! Sve što trebaš je naribati sir, narezati mladi luk i izvagati sastojke, a ostatak posla će odraditi tvoja pećnica.
Fritaja s mladim lukom i pršutom
Jaja, pršut i mladi luk savršen su spoj! Jednostavno, hranjivo i brzo jelo svakako je i fritaja koju možeš pripremiti za doručak, ručak ili večeru. Uživaj u okusima proljeća!