Uživaj u slatkim i slanim jelima sa svježim sirom

Sir je mliječni proizvod koji dolazi u stotinama različitih tekstura i okusa, a u nastavku ovoga teksta tebe čeka čak šest recepata - tri slatka i tri slana.
Vidi originalni članak

Često, kada je u pitanju sir, ljudi ga ili obožavaju i ne mogu bez njega ili ga ne žele vidjeti sa svojem tanjuru. Zanimljivo je da on može pomoći u mršavljenju, ali i u sprječavanju srčanih bolesti i osteoporoze. Ako si i ti njegov ljubitelj, nastavi čitati jer te u nastavku čekaju tri slana i tri slatka recepta sa sirom.

Slasna pita od špinata i sira

Dani kod kuće idealni su za razvlačenje domaćega tijesta i pripremu finih pita. Jedna od njih je i ova slana pita sa špinatom i sirom koju je s nama podijelio naš kolumnist i Gastro zvijezda 2019. godine Vedran Bošković.

 

začinjeno s ljubavlju Slasna pita od špinata i sira garantirano popravlja dan

 

Zapečeni štrukli 

Još jedan recept iz kuhinje Vedrana Boškovića i ove su fantastične zapečene štrukle. Ovaj nezaobilazan i tradicionalan recept možda će ti se činiti pomalo izazovnim zbog vučenoga tijesta, ali budi uporna jer ćeš ga nakon nekoliko pokušaja 'doktorirati'.

 

začinjeno s ljubavlju Zapečeni štrukli - za svaku priliku i u svako doba godine

 

Quiche od šparoga i tikvica

Ovaj proljetni quiche idealan je recept za početak travnja. Šparoge, tikvica i sir odlična su kombinacija s prhkim tijestom. Rezultat će biti jedinstven spoj okusa i tekstura u kojem ćeš zasigurno opet htjeti uživati.

 

petra terner Pun pogodak: Proljetni quiche od šparoga i tikvica

 

Kuglof od vanilije i svježeg sira

Za sve ljubitelje kuglofa ovaj recept donosi njegovu novu dimenziju. Okus vanilije i slatko-kiselkastog sirupa daje posebnu notu koja će te kako zasladiti, tako i osvježiti. 

 

La Vie Shobaine Sočan kuglof od vanilije i svježeg sira

 

Pita sa sirom 

Slatka pita sa sirom recept je koji će mnoge od vas vratiti u djetinjstvo. Ako ju do sad nisi probala raditi svakako probaj ovaj recept te se pripremi na činjenicu da će tvoju ukućani tražiti 'repete'.

 

Pregacha Pečemo najdraži kolač iz djetinjstva - pitu sa sirom

 

Jednostavan kolač od sira u tri koraka

Ako voliš sir te jednostavne i brze recepte u svega nekoliko koraka ovaj kao da je stvoren za tebe. Izvadi mikser i baci se na pripremu jer iako je ovaj kolač brz za napraviti,još brže će nestati s tvojeg stola.

 

jednostavno, a fino U samo 3 koraka pripremi jednostavan kolač od sira

 

Posjeti Gastro.hr