Recepti 02. travnja 2020.

Uživaj u slatkim i slanim jelima sa svježim sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Sir je mliječni proizvod koji dolazi u stotinama različitih tekstura i okusa, a u nastavku ovoga teksta tebe čeka čak šest recepata - tri slatka i tri slana.

Često, kada je u pitanju sir, ljudi ga ili obožavaju i ne mogu bez njega ili ga ne žele vidjeti sa svojem tanjuru. Zanimljivo je da on može pomoći u mršavljenju, ali i u sprječavanju srčanih bolesti i osteoporoze. Ako si i ti njegov ljubitelj, nastavi čitati jer te u nastavku čekaju tri slana i tri slatka recepta sa sirom.

Slasna pita od špinata i sira

Dani kod kuće idealni su za razvlačenje domaćega tijesta i pripremu finih pita. Jedna od njih je i ova slana pita sa špinatom i sirom koju je s nama podijelio naš kolumnist i Gastro zvijezda 2019. godine Vedran Bošković.

 

Možda vas zanima... Slasna pita od špinata i sira garantirano popravlja dan Kolumne

 

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

Zapečeni štrukli 

Još jedan recept iz kuhinje Vedrana Boškovića i ove su fantastične zapečene štrukle. Ovaj nezaobilazan i tradicionalan recept možda će ti se činiti pomalo izazovnim zbog vučenoga tijesta, ali budi uporna jer ćeš ga nakon nekoliko pokušaja 'doktorirati'.

 

Zapečeni štrukli Možda vas zanima... Zapečeni štrukli - za svaku priliku i u svako doba godine Kolumne

 

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

Quiche od šparoga i tikvica

Ovaj proljetni quiche idealan je recept za početak travnja. Šparoge, tikvica i sir odlična su kombinacija s prhkim tijestom. Rezultat će biti jedinstven spoj okusa i tekstura u kojem ćeš zasigurno opet htjeti uživati.

 

Možda vas zanima... Pun pogodak: Proljetni quiche od šparoga i tikvica Kolumne

 

 | Author: Petra Terner foto: Petra Terner

Kuglof od vanilije i svježeg sira

Za sve ljubitelje kuglofa ovaj recept donosi njegovu novu dimenziju. Okus vanilije i slatko-kiselkastog sirupa daje posebnu notu koja će te kako zasladiti, tako i osvježiti. 

 

Možda vas zanima... Sočan kuglof od vanilije i svježeg sira Kolumne

 

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

Pita sa sirom 

Slatka pita sa sirom recept je koji će mnoge od vas vratiti u djetinjstvo. Ako ju do sad nisi probala raditi svakako probaj ovaj recept te se pripremi na činjenicu da će tvoju ukućani tražiti 'repete'.

 

Pita sa sirom Možda vas zanima... Pečemo najdraži kolač iz djetinjstva - pitu sa sirom Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Jednostavan kolač od sira u tri koraka

Ako voliš sir te jednostavne i brze recepte u svega nekoliko koraka ovaj kao da je stvoren za tebe. Izvadi mikser i baci se na pripremu jer iako je ovaj kolač brz za napraviti,još brže će nestati s tvojeg stola.

 

Jednostavan kolač od sira Možda vas zanima... U samo 3 koraka pripremi jednostavan kolač od sira Recepti

 

Jednostavan kolač od sira | Author: Martina Ražov foto: Martina Ražov

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.