„Volim te“ doručak: Pohani kruh s čokoladom

Stockfood
Svoje najmilije počastite nezaboravnim doručkom s dvostrukom dozom čokolade.
Vidi originalni članak

Budući da je veljača mjesec ljubavi, pravi su izbor slatke kombinacije pohanog kruha s voćem, karamelom, šećerom u prahu, čokoladom...

Apsolutni je pobjednik u ovoj kategoriji pohani kruh s ganacheom, čokoladnim mlijekom i tamnim kakaom. Svakako isprobajte!

 

jutroooo! Jednostavno divan: Pohani kruh u sasvim novom izdanju

Mljac! Za dobar početak dana: Pohani kruh s bananama

 

Sastojci:

  • 250 g čokolade
  • 125 ml slatkog vrhnja
  • 4 velika jaja
  • 240 ml čokoladnog mlijeka
  • 1 žlica kakaa 
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • Prstohvat soli
  • 2 žlice maslaca
  • 6 debljih kriški kruha

Priprema:

  1. Kruh narežite na kriške debele tri  centimetra i zarežite s jedne strane kako bi u sredini dobili džepić. 
  2. Zagrijte vrhnje do vrenja i prelijte ga preko čokolade. Pričekajte dvije minute, a zatim počnite miješati i sjedinite smjesu.  Pričekajte da se ohladi pa je prebacite u jednokratnu vrećicu za ukrašavanje.
  3. U dubljoj posudi  pomiješajte jaja, čokoladno mlijeko, ekstrakt vanilije, kakao i sol.
  4. Kruh najprije napunite ganacheom, a potom ga umočite s obje strane u smjesu mlijeka, jaja i kakaa. 
  5. Rastopite maslac i pecite kruh 3-4 minute s obje strane, dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.

Ukrasite kruh ostatkom ganachea, šlagom i čokoladnim mrvicama. 

Želimo vam dobar dan!

 

Posjeti Gastro.hr