Volimo ljuto: Započnite tjedan odličnim receptima

Stockfood
Ljuta hrana vas može istinski usrećiti pa povremeno u ručak ubacite neku ljutu papričicu...
Vidi originalni članak

Svaki put kad se odvažite isprobati nešto ljuto zapravo svom tijelu činite uslugu. Jedna mala crvena papričica može osjetno ubrzati vaš metabolizam, ali i popraviti raspoloženje jer potiče lučenje serotonina. Ako vas očekuje stresni tjedan i loše ste raspoloženi, obavezno odaberite neki od naših recepata!

Za početak se zagrijte meksičkim gulašem od junetine i graha u koji možete ubaciti mljeveni chilli ili nasjeckani svježi. Ako niste navikli na ljutu hranu, obavezno očistite bijelu opnu na kojoj vise koštice jer je to najopasniji dio papričice. 

 

mmm meksička! Za zagrijavanje: Meksički gulaš

 

Druga je opcija popularni sataraš u koji također možete ubaciti peperoncino. Naše su blogerice za vas pripremile dva odlična recepta i savjetuju vas uz što ih možete servirati. 

 

neodoljiv i točka Pravi domaći sataraš u dvije varijante!

 

Ljubitelji piletine bi svakako trebali baciti oko na recept za pikantnu španjolsku piletinu s umakom od mente u kojem se skrivaju čili papričice. Nakon što isprobate ovu marinadu i umak, teško ćete se vratiti starim načinima pripreme.

 

S drugog kraja svijeta... Vrući ljetni okusi: Španjolska piletina sa sedam začina

 

Ako želite imati ljuto nadohvat ruke, obavezno pripremite neobični umak od ljubičastog tomatilla i jalapeno papričica. Nakon pripreme ga prelijte u staklenke i čuvajte na hladnom te koristite uz meso s roštilja i pečenu svinjetinu.

 

Fires of Hell Ljuti pesto od ljubičastog tomatilla i jalapena

 

Prikladno je završiti s ljutkastom grickalicom – nachosa s mesnim umakom i salatom. Osim što se junetina priprema s mljevenim chillijem, nasjeckani možete dodati i u salatu od rajčice, luka i korijandera. 

 

Drugačija grickalica Zdjela super nachosa za osmijeh od uha do uha

 

Želimo vam ugodno ljuti tjedan!

 

Posjeti Gastro.hr