gastro postao
Bogata, šarena i tako ukusna posuda omiljenog tortilja čipsa, mesnog umaka i osvježavajuće salate sve je što nam je potrebno vikendom...
Za druženje s prijateljima ili obitelji, gledanje filma ili naprosto grickanje dok odmarate od dugog radnog tjedna, zdjela prepuna neuobičajenog tortilja čipsa bit će pun pogodak. Pripremite umak i salatu, naribajte sir, a zatim u kombinaciju ubacite hrskavi tortilja čips. Zapecite kako bi se sir rastopio i razveselite sebe i svoje najbliže fantastičnim grickalicama. Ovom raskošnom snacku možete dodati i avokado, a volite li ljuće, ubacite i koju čili papričicu.
Potrebno vam je:
- 2 glavice luka
- 500 g mljevenog mesa
- 2 režnja češnjaka
- 1 konzerva graha
- 1 žlica pelata
- 2 rajčice
- 1 limun
- 250 g ribanog sira
- Tortilja čips
- Korijander
- Crvena mljevena paprika
- Kumin
- Čili u prahu
- Sol, papar
Priprema:
- Obje glavice luka nasjeckajte na sitno.
- Jednu pirjajte na malo ulja, a drugu ostavite po strani.
- Pirjanom luku dodajte mljeveno meso.
- Kada se ono skuhalo, ubacite grah i začinite crvenom mljevenom paprikom, kuminom i čilijem u prahu.
- Dodajte malo vode i žlicu pelata.
- Pirjajte još kratko pa maknite s vatre.
- U posudici pomiješajte drugi nasjeckani luk, dodajte sitno sjeckanu rajčicu i sjeckani korijander.
- Začinite limunovim sokom, soli i paprom.
- Dobro pomiješajte.
- Naribajte sir.
- Na tanjur po čitavoj površini posložite tortilja čips, pospite ga mljevenim mesom i grahom, a zatim sirom, ponavljajte postupak dok ne ostanete bez sastojaka i dobijete lijepe slojeve.
- Na kraju pospite sirom i stavite u pećnicu na pet minuta, tek da se sir otopi.
- Poslužite uz salatu od rajčice, luka i korijandera.
Dobar tek!