gastro postao
Bogati smotuljci s rižom, piletinom i povrćem osvajaju na prvi pogled. Zarolajte ih u foliju pa ponesite na posao, izlet ili druženje s prijateljima...
Slasni i bogati smotuljci punjeni piletinom, grahom, rižom i povrćem, a zatim pojačani finim umakom od jogurta i češnjaka na najukusniji će vam način uljepšati dan.
Koristiti možete ostatke od riže koju ste pripremali prethodni dan, a kombinaciji možete dodati i kukuruz, svježu papriku ili neko drugo povrće po želji. Ovi smotuljci idealan su način za uživanje u fast foodu koji sadrži sve elemente dobrog obroka. Okušajte se u pripremi i dopustite da vas u potpunosti osvoji najbolji pileći burrito.
Potrebno vam je:
- 600 g pilećih prsa
- 1 žlica dimljene paprike
- 2 režnja češnjaka
- 1 konzerva graha
- 200 g riže
- 1 limun
- 2 rajčice
- 4 veće tortilje
- 1 šaka zelene salate
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 100 g ribanog sira
- 100 ml grčkog jogurta
- Prstohvat čilija u prahu
- Prstohvat kumina
Priprema:
- Pileća prsa nasjeckajte i začinite ih dimljenom paprikom, čilijem i kuminom.
- Ispecite ih na tavi.
- Režanj češnjaka pirjajte na maslinovom ulju, dodajte skuhanu rižu i grah pa kratko pirjajte.
- Dodajte malo limunove korice.
- Rajčicu i salatu nasjeckajte na manje komade.
- Tortilju stavite na veću toplu tavu, na nju dodajte žlicu ili dvije riže s grahom, dobro izravnajte, dodajte rajčicu i salatu, a na kraju i piletinu.
- Naribajte sir i dodajte grčki jogurt u koji ste stavili čili u prahu, jedan režanj češnjaka, malo limunovog soka i sjeckani peršin. čvrsto zarolajte pomoću folije.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!