gastro postao
Aromatična i sočna piletina s čak sedam različitih vrsta začina na najukusniji će vam način uljepšati prvi ljetni dan
Španjolske okuse u vlastitoj kuhinji uvijek rado dočekujemo. Napravite genijalan miks začina kojim ćete obložiti svoju piletinu, a dok se ona peče, pripremite umak od mente.
Slatko slane i pomalo ljutkaste arome stvorit će menta, peršin, med i senf. Dodajte i malo čilija pa u potpunosti preobrazite pripremu piletine.
Potrebno vam je:
- 800 g pilećih prsa
- 1 žličica crvene mljevene paprike
- 1 žličica dimljene crvene paprike
- 2 žličice kumina
- 2 žličice senfa
- 2 žličice sjemenki komorača
- 1 žličica papra
- 2 žličice soli
- Maslinovo ulje
Za umak od mente:
- 1 šalica svježe mente
- 1 šaka svježeg peršina
- 6 režnjeva češnjaka
- 2 čili papričice
- 2 žlice meda
- 2 žlice senfa
- 1 šalica maslinovog ulja
- Voda
- Sol, papar
Priprema:
- Umak od mente pripremite tako da mentu, peršin i češnjak usitnite u blenderu kako bi dobili pastu od začinskog bilja.
- Dodajte med i senf, a zatim polako dodajte ulje.
- Kada ste dobili nešto gušći umak, prebacite ga u posudu, dodajte dvije žlice hladne vode i začinite soli paprom.
- Pomiješajte papriku, dimljenu papriku, kumin, senf, komorač, sol i papar u manjoj posudi.
- Piletinu narežite na veće komade.
- Premažite ih uljem, a zatim u komade mesa utrljajte mješavinu začina.
- Na tavi zagrijte ulje i ispecite piletinu.
- Prebacite je na tanjur i dodajte malo umaka od mente.
Dobar tek!