Recepti 21. lipnja 2017.

Vrući ljetni okusi: Španjolska piletina sa sedam začina

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Aromatična i sočna piletina s čak sedam različitih vrsta začina na najukusniji će vam način uljepšati prvi ljetni dan

Španjolske okuse u vlastitoj kuhinji uvijek rado dočekujemo. Napravite genijalan miks začina kojim ćete obložiti svoju piletinu, a dok se ona peče, pripremite umak od mente.

Slatko slane i pomalo ljutkaste arome stvorit će menta, peršin, med i senf. Dodajte i malo čilija pa u potpunosti preobrazite pripremu piletine.

 

Možda vas zanima... Začinite dan: Španjolska tortilja s krumpirom Recepti

 

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 800 g pilećih prsa
  • 1 žličica crvene mljevene paprike
  • 1 žličica dimljene crvene paprike
  • 2 žličice kumina
  • 2 žličice senfa
  • 2 žličice sjemenki komorača
  • 1 žličica papra
  • 2 žličice soli
  • Maslinovo ulje

Za umak od mente:

  • 1 šalica svježe mente
  • 1 šaka svježeg peršina
  • 6 režnjeva češnjaka
  • 2 čili papričice
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice senfa
  • 1 šalica maslinovog ulja
  • Voda
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Umak od mente pripremite tako da mentu, peršin i češnjak usitnite u blenderu kako bi dobili pastu od začinskog bilja.
  2. Dodajte med i senf, a zatim polako dodajte ulje.
  3. Kada ste dobili nešto gušći umak, prebacite ga u posudu, dodajte dvije žlice hladne vode i začinite soli paprom.
  4. Pomiješajte papriku, dimljenu papriku, kumin, senf, komorač, sol i papar u manjoj posudi.
  5. Piletinu narežite na veće komade.
  6. Premažite ih uljem, a zatim u komade mesa utrljajte mješavinu začina.
  7. Na tavi zagrijte ulje i ispecite piletinu.
  8. Prebacite je na tanjur i dodajte malo umaka od mente.  

 

Gazpacho Možda vas zanima... Gazpacho liječi dušu u vrućim danima Recepti

 

Možda vas zanima... Rajski desert: Churros s vrućom tamnom čokoladom Recepti

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.