Recepti 22. lipnja 2016.

Gazpacho liječi dušu u vrućim danima

Gazpacho
gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalna španjolska hladna juha s povrćem osvježit će vas i nahraniti vitaminima

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 520

Potrebno vam je

  • 600 g rajčica, crvena
  • sok od rajčice (prirodni svježi)
  • 1 šalica krastavci (svježi, sirovi)
  • 0.50 šalica crvena paprika
  • 0.50 šalica luk ,crveni
  • 1 kom čili papričica
  • 1 kom češnjak
  • 0.25 šalica ulje maslinovo
  • sok od limete
  • 2 mala žlica aceto balsamico
  • 2 mala žlica worchester umak
  • 1 mala žlica sol
  • 0.25 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 2 žlica list bosiljka

Priprema

  1. Napunite veliki lonac vodom i pustite da zavrije. Napravite križić na dnu svake rajčice i stavite ih kratko u vruću vodu pa prebacite u ledenu vodu. Izvadite ih i ogulite te izvadite sjemenke.
  2. Zgnječite ih i ocijedite kroz cijedilo od sjemenki i pulpe. Dodajte toliko soka od rajčice da dobijete količinu od oko 250 ml.
  3. Stavite u veliku posudu pa dodajte nasjeckan krastavac, papriku, luk, ljutu papričicu, češnjak, maslinovo ulje, limetin sok, balzamički ocat, umak worcestershire, sol i papar. Promiješajte.
  4. Prebacite šalicu i pol smjese u blender te ispasirajte. Vratite u posudu s ostatkom i promiješajte. Poklopite i hladite dva sata ili preko noći.

Tradicionalna španjolska hladna juha s povrćem osvježit će vas i nahraniti vitaminima

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.