Za večeru: Kruh od cvjetače i češnjaka

Thinkstock
Poslužite nesvakidašnju večeru koja će oboriti s nogu obožavatelje češnjaka.
Vidi originalni članak

Nikakve vam posebne vještine ne trebaju za pripremu ovog ukusnog kruha. Pratite upute i rezultat će biti savršen, a prednost je što ostatak možete pojesti za doručak.

 

Mirisna sreća Imamo recept za najmekši mliječni kruh ikad

 

Sastojci:

  • 300 g cvjetače
  • 6 jaja
  • 120 g bademovog brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 6 žlica otopljenog maslaca
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 1 žlica nasjeckanog timijana
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i obložite kalup papirom za pečenje.
  2. Stavite cvjetaču u mikrovalnu pećnicu na tri minute kako bi omekšala. Kad se malo ohladi, prebacite je na čistu i suhu kuhinjsku krpu i uklonite višak tekućine.
  3. Izmiksajte snijeg od bjelanjaka.
  4. U većoj zdjeli pomiješajte bademovo brašno, prašak za pecivo, sol, preostale žumanjke, otopljeni maslac, nasjeckani češnjak i otprilike četvrtinu snijega od bjelanjaka.
  5.  Miksajte dok se ne sjedini, dodajte cvjetaču, a zatim i preostale bjelanjke. 
  6. Prelijte u kalup, pospite s malo timijana i peršina. Pecite 45-50 minuta i ostavite da se ohladi.

Poslužite uz naribani parmezan i uživajte!

Posjeti Gastro.hr