gastro postao
Poslužite nesvakidašnju večeru koja će oboriti s nogu obožavatelje češnjaka.
Nikakve vam posebne vještine ne trebaju za pripremu ovog ukusnog kruha. Pratite upute i rezultat će biti savršen, a prednost je što ostatak možete pojesti za doručak.
Sastojci:
- 300 g cvjetače
- 6 jaja
- 120 g bademovog brašna
- 1 žlica praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 6 žlica otopljenog maslaca
- 5 režnjeva češnjaka
- 1 žlica nasjeckanog timijana
- 1 žlica nasjeckanog peršina
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i obložite kalup papirom za pečenje.
- Stavite cvjetaču u mikrovalnu pećnicu na tri minute kako bi omekšala. Kad se malo ohladi, prebacite je na čistu i suhu kuhinjsku krpu i uklonite višak tekućine.
- Izmiksajte snijeg od bjelanjaka.
- U većoj zdjeli pomiješajte bademovo brašno, prašak za pecivo, sol, preostale žumanjke, otopljeni maslac, nasjeckani češnjak i otprilike četvrtinu snijega od bjelanjaka.
- Miksajte dok se ne sjedini, dodajte cvjetaču, a zatim i preostale bjelanjke.
- Prelijte u kalup, pospite s malo timijana i peršina. Pecite 45-50 minuta i ostavite da se ohladi.
Poslužite uz naribani parmezan i uživajte!