Zapečena tjestenina s gljivama i brokulom

Thinkstock
Pileća prsa prepržite, tjesteninu skuhajte i sve zajedno zapecite u pećnici
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 681

 

Sjajna ideja! Genijalna domaća tjestenina sa začinskim biljem

 

Potrebno vam je

  • 350 g tjestenine s jajima
  • 200 g brokule
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 350 g piletine
  • 175 g vrganja
  • 80 g sirnog namaza
  • 85 g parmezana
  • 1 režanj češnjaka
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • sol
  • svježe mljeveni papar

 

brzo i jednostavno Ručak za samo 15 minuta: Tjestenina Alfredo

 

Priprema

  1. U kipućoj slanoj vodi kuhajte tjesteninu (oblik školjki) 6 min pa dodajte nasjeckane listove brokule i kuhajte još 5 min. Ocijedite pa vratite u lonac.
  2. U široj posudi zagrijte ulje, dodajte sitno narezanu piletinu i pržite dok ne postane zlaćana.
  3. Dodajte gljive narezane na 4 dijela, pržite 1 min pa dodajte sirni namaz (s vlascem) i vrhnje.
  4. Pirjajte na laganoj vatri stalno miješajući. Posolite i popaprite.
  5. Umakom prelijte tjesteninu i brokulu pa prebacite u vatrostalnu posudu.
  6. Pomiješajte ribani sir i češnjak pa pospite po tjestenini. Pecite 20-min na 190°c.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr