Zapečeni makaroni s cvjetačom, špinatom i sirom

Ukusno i zasitno jelo bez mesa, koje će obožavati i oni koji nisu vegeterijanci
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 902

Umak od rajčice

  • 4 režanj češnjak
  • 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 700 g pasirana rajčica (passata)

Ostalo

  • 850 g mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 50 g maslac, slani
  • 1 mala žlica senf
  • 100 g cheddar
  • 40 g topljivi sir
  • 1 mala žlica muškatni oraščić
  • 250 g makaroni
  • 1000 g cvjetača (listovi i cvijet)
  • 750 g španjak špinak
  • 25 g pinjol,preprženi

Priprema

  1. Za umak od rajčice narezani češnjak pržite na ulju minutu pa dodajte pire od rajčice i začine te pirjajte 20 minuta u polupokrivenoj posudi.
  2. U međuvremenu napravite umak od sira. Stavite mlijeko, brašno i maslac u zagrijanu tavu te miješajte tri minute.
  3. Ohladite pet minuta, a zatim dodajte senf, većinu sira, pola topljenog sira i pola muškatnog oraščića.
  4. Kuhajte tjesteninu i cvjetaču osam minuta u slanoj vodi dok tjestenina ne bude kuhana i cvjetača ne omekša, a zatim ocijedite.
  5. Rastopite žlicu maslaca u tavi, dodajte cijeli češanj češnjaka, smrznuti špinat, preostali muškatni oraščić, sol i puno crnog papra.
  6. Miješajte dvije minute, a zatim izvadite češanj češnjaka.
  7. Odvojite 300 ml umaka od sira, a ostatak umiješajte u cvjetaču i tjesteninu. Podijelite smjesu u šest zdjela i podlijte umakom od rajčice te stavite špinat, umak od sira i pinjole, a zatim ostatak umaka od rajčice.
  8. Pokrijte folijom i pecite u zagrijanoj pećnicu 18-20 minuta na 200°c.

Ukusno i zasitno jelo bez mesa, koje će obožavati i oni koji nisu vegeterijanci

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr