gastro postao
Ukusno i zasitno jelo bez mesa, koje će obožavati i oni koji nisu vegeterijanci
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 902
Umak od rajčice
- 4 režanj češnjak
- 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 700 g pasirana rajčica (passata)
Ostalo
- 850 g mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 50 g maslac, slani
- 1 mala žlica senf
- 100 g cheddar
- 40 g topljivi sir
- 1 mala žlica muškatni oraščić
- 250 g makaroni
- 1000 g cvjetača (listovi i cvijet)
- 750 g španjak špinak
- 25 g pinjol,preprženi
Priprema
- Za umak od rajčice narezani češnjak pržite na ulju minutu pa dodajte pire od rajčice i začine te pirjajte 20 minuta u polupokrivenoj posudi.
- U međuvremenu napravite umak od sira. Stavite mlijeko, brašno i maslac u zagrijanu tavu te miješajte tri minute.
- Ohladite pet minuta, a zatim dodajte senf, većinu sira, pola topljenog sira i pola muškatnog oraščića.
- Kuhajte tjesteninu i cvjetaču osam minuta u slanoj vodi dok tjestenina ne bude kuhana i cvjetača ne omekša, a zatim ocijedite.
- Rastopite žlicu maslaca u tavi, dodajte cijeli češanj češnjaka, smrznuti špinat, preostali muškatni oraščić, sol i puno crnog papra.
- Miješajte dvije minute, a zatim izvadite češanj češnjaka.
- Odvojite 300 ml umaka od sira, a ostatak umiješajte u cvjetaču i tjesteninu. Podijelite smjesu u šest zdjela i podlijte umakom od rajčice te stavite špinat, umak od sira i pinjole, a zatim ostatak umaka od rajčice.
- Pokrijte folijom i pecite u zagrijanoj pećnicu 18-20 minuta na 200°c.
Ukusno i zasitno jelo bez mesa, koje će obožavati i oni koji nisu vegeterijanci
Izvor Skuhatćute