Započni dan neodoljivim vaflima: Imamo odlične recepte!

SHUTTERSTOCK Recepti za vafle
Nije važno želiš li ih poslužiti ujutro kao doručak ili navečer kao lagani i slasni zalogaj - vafli su odličan izbor za svaku prigodu!
Vidi originalni članak

Počasti se mirisnim i mekim vaflima i započni radni dan u dobrom raspoloženju! Za pripremu mirisnih vafla trebat će ti manje od pola sata. Posluži ih tople, uz tučeno vrhnje, svježi sir, voće, sirupe, med ili rastopljenu čokoladu. Odabir prepuštamo tebi!

Za početak, svakako baci oko na savjete za pripremu najmekših i najukusnijih vafla...

 

doručak za pamćenje Imamo nekoliko savjeta za pripremu odličnih vafla

 

  • Isprobaj vafle s narančom

Martha Stewart majstorica je comfort fooda, a u tu kategoriju ubrajamo i ovaj recept za izvanredne vafle s narančom. Komade naranče umiješaj u smjesu za vafle, gdje će se lagano karamelizirati tijekom pečenja. Prelij ih sirupom i ploškicama svježe naranče i posluži uz veliku čašu limunade.


za cijelu obitelj! Dobro jutro uz izvrsne vafle s narančom

 

  • Slasni kakao vafli

Ako razmišljaš o bogatom, slatkom doručku - ovo je recept za tebe! Uz tamne vafle idealno pristaje krema od mascarponea, slatkog vrhnja i vanilije. Možeš se opredijeliti i za verziju sa šlagom i cimetom, preliti ih medom ili poslužiti uz svježe bobičasto voće koje je u sezoni.

 

može li bolje? Tjedan započni slasnim kakao vaflima

 

 

  • Jednostavni vafli s borovnicama

Ako si se probudila mrzovoljna, i zaista imaš potrebu započeti dan nečim slatkim, tu u priču uskaču vafli s borovnicama. Priprema će ti oduzeti 15-ak minuta, što uključuje i pečenje. Vafle možeš posuti šećerom u prahu, preliti ih medom ili javorovim sirupom, ali i rastopljenom tamnom čokoladom.

 

daj griz Jednostavni vafli s borovnicama za slađe jutro

 

  • Vafli koji podsjećaju na banana kruh

Voliš banana bread? Onda ćeš obožavati brze vafle koji okusom i mirisom neodoljivo podsjećaju na ovu popularnu slasticu. Od ove ćeš smjese pripremiti dovoljno vafla za tri serviranja - za samo deset minuta.

 

prvo nešto slatko... Ovi vafli okusom neodoljivo podsjećaju na banana kruh

 

 

  • Croffle - kombinacija kroasana i vafla

Croffles su jako popularni u Koreji, a u osnovi se radi o kroasanima koji su pečeni do savršenstva u aparatu za vafle. Izrada croffles je zaista jednostavna; možeš ih pripremiti za doslovno pet minuta. Rezultat će te oduševiti: croffles su hrskavi izvana, ali mekani i prozračni iznutra. Sve što će ti trebati je aparat za vafle i gotovo lisnato tijesto.

 

još jednostavnija opcija Isprobaj croffle - neodoljiv spoj kroasana i vafla

 

Posjeti Gastro.hr