Recepti 06. travnja 2022.

Započni dan neodoljivim vaflima: Imamo odlične recepte!

Recepti za vafle foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Nije važno želiš li ih poslužiti ujutro kao doručak ili navečer kao lagani i slasni zalogaj - vafli su odličan izbor za svaku prigodu!

Počasti se mirisnim i mekim vaflima i započni radni dan u dobrom raspoloženju! Za pripremu mirisnih vafla trebat će ti manje od pola sata. Posluži ih tople, uz tučeno vrhnje, svježi sir, voće, sirupe, med ili rastopljenu čokoladu. Odabir prepuštamo tebi!

Za početak, svakako baci oko na savjete za pripremu najmekših i najukusnijih vafla...

 

Možda vas zanima... Imamo nekoliko savjeta za pripremu odličnih vafla Recepti

 

  • Isprobaj vafle s narančom

Martha Stewart majstorica je comfort fooda, a u tu kategoriju ubrajamo i ovaj recept za izvanredne vafle s narančom. Komade naranče umiješaj u smjesu za vafle, gdje će se lagano karamelizirati tijekom pečenja. Prelij ih sirupom i ploškicama svježe naranče i posluži uz veliku čašu limunade.


Možda vas zanima... Dobro jutro uz izvrsne vafle s narančom Recepti

 

  • Slasni kakao vafli

Ako razmišljaš o bogatom, slatkom doručku - ovo je recept za tebe! Uz tamne vafle idealno pristaje krema od mascarponea, slatkog vrhnja i vanilije. Možeš se opredijeliti i za verziju sa šlagom i cimetom, preliti ih medom ili poslužiti uz svježe bobičasto voće koje je u sezoni.

 

Možda vas zanima... Tjedan započni slasnim kakao vaflima Recepti

 

 | Author: SHUTTERSTOCK Kakao vafli, foto: SHUTTERSTOCK

 

  • Jednostavni vafli s borovnicama

Ako si se probudila mrzovoljna, i zaista imaš potrebu započeti dan nečim slatkim, tu u priču uskaču vafli s borovnicama. Priprema će ti oduzeti 15-ak minuta, što uključuje i pečenje. Vafle možeš posuti šećerom u prahu, preliti ih medom ili javorovim sirupom, ali i rastopljenom tamnom čokoladom.

 

Možda vas zanima... Jednostavni vafli s borovnicama za slađe jutro Recepti

 

  • Vafli koji podsjećaju na banana kruh

Voliš banana bread? Onda ćeš obožavati brze vafle koji okusom i mirisom neodoljivo podsjećaju na ovu popularnu slasticu. Od ove ćeš smjese pripremiti dovoljno vafla za tri serviranja - za samo deset minuta.

 

Možda vas zanima... Ovi vafli okusom neodoljivo podsjećaju na banana kruh Recepti

 

 | Author: Shutterstock Vafli s bananom, foto: Shutterstock

 

  • Croffle - kombinacija kroasana i vafla

Croffles su jako popularni u Koreji, a u osnovi se radi o kroasanima koji su pečeni do savršenstva u aparatu za vafle. Izrada croffles je zaista jednostavna; možeš ih pripremiti za doslovno pet minuta. Rezultat će te oduševiti: croffles su hrskavi izvana, ali mekani i prozračni iznutra. Sve što će ti trebati je aparat za vafle i gotovo lisnato tijesto.

 

Možda vas zanima... Isprobaj croffle - neodoljiv spoj kroasana i vafla Recepti

 

 | Author: Shutterstock Croffle, foto: Shutterstock

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:46 08. Travanj 2022.

    Njam