Oslić u pivskom tijestu - riblje jelo koje nikad ne dosadi
Oslić u pivskom tijestu oduševit će sve ukućane, čak i one koji baš i nisu ljubitelji riba!
Za ovaj recept, oslić u pivskom tijestu, možeš odabrati bijelu ribu koju voliš, ne mora to biti oslić. Koju god vrstu ribe da odabereš, važno je da bude svježa. Važno je pritom vidjeti da riba ima bistre i pune oči, da su otvori kod škrga svijetloružičasti sa specifičnim mirisom na more, ljuske su priljubljene i ne otpadaju, koža je čvrsta i elastična.
Prije nego započneš s pripremom ovog jednostavnog jela, ribu je potrebno dobro očistiti i filetirati.
Kako napraviti smjesu za pohanje?
Napravi smjesu kakva se priprema za palačinke (brašno, jaje, sol i šećer), ali umjesto mlijeka koristi svijetlo pivo. Smjesa mora biti gušća od one za palačinke kako bi se dobro prilijepila za ribu.
Ako ti se svidio ovaj recept - oslić u pivskom tijestu, isprobaj i ove recepte u nastavku: