Oslić u pivskom tijestu - riblje jelo koje nikad ne dosadi

Shutterstock Oslić u pivskom tijestu i tartar umak
Oslić u pivskom tijestu oduševit će sve ukućane, čak i one koji baš i nisu ljubitelji riba!
Vidi originalni članak

Za ovaj recept, oslić u pivskom tijestu, možeš odabrati bijelu ribu koju voliš, ne mora to biti oslić. Koju god vrstu ribe da odabereš, važno je da bude svježa. Važno je pritom vidjeti da riba ima bistre i pune oči, da su otvori kod škrga svijetloružičasti sa specifičnim mirisom na more, ljuske su priljubljene i ne otpadaju, koža je čvrsta i elastična.

Prije nego započneš s pripremom ovog jednostavnog jela, ribu je potrebno dobro očistiti i filetirati. 

slavni fish and chips Odlična ideja: riba i krumpirići iz pećnice

Kako napraviti smjesu za pohanje?

Napravi smjesu kakva se priprema za palačinke (brašno, jaje, sol i šećer), ali umjesto mlijeka koristi svijetlo pivo. Smjesa mora biti gušća od one za palačinke kako bi se dobro prilijepila za ribu.

Ako ti se svidio ovaj recept - oslić u pivskom tijestu, isprobaj i ove recepte u nastavku:

brzi riblji ručak Oslić s pireom od celera gotov je za 15 minuta! More na tanjuru Imamo recept za najsočnijeg oslića, kakvog još niste jeli riba petkom Oslić u marinadi od meda i balzamičnog octa

 

Posjeti Gastro.hr