Doručak prvaka: Zelena fritata sa sirom

Thinkstock
Malo blitve, svježeg sira i luka popržite s jajima za finu zelenu fritatu. To se zove buđenje!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 21

 

Stvarno dobar tek! Ultimativna ljetna frittata - s tikvicama i biljem

 

Potrebno vam je

  • 450 g blitve
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 100 g mladog luka
  • 1 šalica ricotte
  • 8 jaja

 

dobro jutro! Za brzi ručak: Slasna fritata od tikvice, šunke i sira

 

Priprema

  1. Pećnicu zagrijati na 180°C.
  2. Blitvu kuhati u kipućoj vodi sa češnjakom 5 min, pa procijediti, a češnjak baciti.
  3. Zagrijati žlicu ulja u većoj vatrostalnoj tavi i pirjati mladi luk 1 do 2 min pa dodati kuhanoj blitvi u većoj posudi.
  4. Zatim umiješati i sir te polovicu razmućenih jaja. Posoliti i popapriti.
  5. Zagrijati žlicu ulja u tavi pa dodati preostalu količinu jaja, pustiti da se stvrdnu na dnu pa dodati pripremljenu smjesu sa blitvom i ravnomjerno je rasporediti po tavi. Kuhati bez poklopca 3 do 5 min dok fritata lagano posmeđi sa donje strane.
  6. Zatim premjestiti tavu u zagrijanu pećnicu i peći 10 minuta.
  7. Izvaditi da se ohladi, prebaciti na tanjur i narezati na kriške ili trokute.

 

za slasne večeri Neodoljivo dobra frittata s karameliziranim lukom

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr