Borovnice - te slatke male magične bobice...

Thinkstock
Obožavamo ih svježe, a još su nam draže u nekim od omiljenih ljetnih deserata. Imamo popis!
Vidi originalni članak

Ljubičaste do tamno plave boje, borovnice su ljetni plodovi koje je nevjerojatno lako voljeti. Postoji čak nekoliko vrsti, a najzastupljenije su one nešto veće i mesnatije, američke borovnice. 

Prepune su hranjivih tvari, snižavaju kolesterol te su bogate vitaminom C i K. Osim plodova, ljekovita svojstva sadrže i listovi borovnica koji postaju odličan čaj te saveznik u borbi protiv upala i šećerne bolesti. 

 

 

Baš kao i ostatak palete divnog ljetnog bobičastog voća, i borovnice su najslađe kad su svježe. Držite li ih u hladnjaku, najprije ih operite, a zatim ih osušite papirnatim ručnicima. Takve u hladnjaku mogu stajati do tjedan dana.

Želite li ih pak upakirati u provjereno fantastične slastice, odlična ideja bit će američke palačinke s borovnicama, cheesecake s preljevom od borovnica, ali i čitav niz biskvit kolača. 

 

Lagane ljetne palačinke s kokosom i borovnicama

 

 

Tako ljetne dane možete začiniti finim cheesecakeom u čaši našeg blogerskog dua Sweety&Spicy ili ih upakirati u kolač od samo četiri sastojka koje zasigurno već imate u smočnici. Muffini od borovnica također su divna opcija želite li pripremiti brzinski desert za svoje najdraže.

 

Sweety&Spicy Cheesecake u čaši spreman za samo 10 minuta

SLATKO ZA DORUČAK Kolač od četiri sastojka iz svake smočnice

Idealni nedjeljni kolačić: Sočni i slasni streusel muffini od borovnica

 

Vruće dane osvježit će različite varijante sladoleda od borovnice dok će pita od borovnica biti apsolutni hit za svako nepce. 

 

Moguće je! NICEcream: Priča o zdravom domaćem sladoledu

Za prste polizati! Pita od borovnica - slastica o kojoj se priča

 

U slast!

Posjeti Gastro.hr