24. srpnja 2016.

Idealni nedjeljni kolačić: Sočni i slasni streusel muffini od borovnica

muffini od borovnica
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Napravite jednostavne i sočne muffine s omiljenim bobičastim voćem.

Sezona borovnica u punom je jeku. Upravo zato važno je da ih ubacite u što više deserata i nauživate se tih svježih, slatkih malih plodova za cijelu godinu. Osim svježih, u pitama, tortama, sladoledima i pićima, iskoristite ih i za pipremu jednostavnih muffina sa streusel vrhom.

Streusel je mrvičasto tijesto koje se dobiva miješanjem brašna, maslaca i šećera, a u ovom slučaju dozvoljen je i dodatak cimeta. Daje na hrskavosti i primamljivom izgledu i čini muffine još ukusnijima.

Za streusel muffine potrebno vam je:

  • 2 šalice brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 jaje
  • ½ šalice smeđeg šećera
  • ½ jogurta
  • 3 žlice ulja
  • 3 žlice mlijeka
  • 4 žlice maslaca
  • 1 žličica cimeta
  • Borovnice
  • Limun

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. U zdjeli pomiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i koricu pola limuna.
  3. U drugoj posudi pomiješajte jaje, šećer, jogurt i ulje.
  4. Polako dodajte suhe sastojke mokrima.
  5. Ulijte i mlijeko.
  6. Pomiješajte pa dodajte borovnice i nježno ih pomiješajte.
  7. Streusel napravite tako da pomiješate maslac s brašnom i malo cimeta. Morate dobiti mrvičastu smjesu. 
  8. Napunite kalupe za muffine sa smjesom, a po vrhu pospite streusel.
  9. Pecite oko 20 minuta.
  10. Ohladite i poslužite.

Dobar tek

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.