Sočnom cheesecakeu teško je odoljeti, a još ako se cijeloj kombinaciji dodaju osvježavajuće borovnice, nastat će desert koji nitko neće moći preskočiti.
Pravo ljetno osvježenje pronaći ćeš u već jednoj šniti ovog slasnog cheesecakea s preljevom od borovnica. Sezona borovnica u punom je jeku i možemo ih nabaviti na tržnici i gotovo svakom supermarketu, dok je cheesecake klasik koji možemo jesti tijekom cijele godine.
Klasični cheesecake uvijek je dobra ideja, no preljev od borovnica dodat će mu još više svježine i pretvoriti ga u pravi ljetni kolač. Za pripremu ti nije potrebno mnogo sastojaka, a u cheesecakeu s borovnicama sigurno će uživati cijelo društvo.
Cheesecake s borovnicama
Sastojci:
- 1,5 šalica borovnica
- 1,5 šalica šećera + još dvije žlice 2 žličice kukuruznog škroba
- žlica limunova soka
- šalica izmrvljenih keksa
- 2 žlice maslaca
- 240 g kremastog sira
- 240 g kiselog vrhnja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 4 jaja
- 2 žlice brašna
Postupak:
- Ugrij pećnicu na 170°C.
- Ugrij borovnice s pola šalice šećera i kukuruznim škrobom. Kuhaj dok ne zavrije pa smanji vatru i neka se krčka pet minuta. Ulij smjesu u blender s limunovim sokom i miksaj dok ne dobiješ jednoličnu smjesu.
- Pomiješaj izmrvljene kekse s dvije žlice šećera i maslacem. Utisni smjesu u lim za pečenje i peci deset minuta pa ostavi sa strane.
- Istuci kremasti sir, dodaj šalicu šećera te kiselo vrhnje i vaniliju. Dodaj jaje, jedno po jedno pa umiješaj brašno. Nadjev prelij preko ispečene kore, a preko prelij sirup od borovnica.
- Stavi tortu u posudu napunjenu s vodom te peci sat i 25 minuta.
- Dobro ohladi i posluži.
Isprobaj i ove slastice s borovnicama: