Devet najboljih kuglofa za blagdanski stol

Kuglof je postao jedan od onih kolača koji predstavljaju nezaobilazni desert na stolu tijekom blagdana. Možemo slobodno reći kako je postao simbolom raznih svečanosti kada bismo htjeli ostaviti dojam na ukućane.
Vidi originalni članak

Radi se o slatkom kruhu prozračnog tijesta napravljenog s kvascem, mlijekom, maslacem i jajima. Varijacija na temu je zaista mnogo – uz uobičajene sastojke kuglof može sadržavati i grožđice, bademe, sušenu koricu citrusa ili pak njegovo žuto tijesto može biti mramorizirano tamno obojanim tijestom od čokolade

Kada pečemo kuglof svakako moramo voditi računa da kalup dobro premažemo maslacem, a nakon toga stijenke obložimo brašnom, krušnim mrvicama ili sitno mljevenim bademima kako se kolač ne bi zalijepio. Kada je pečen možemo ga i dekorirati. Najčešće se posipa šećerom u prahu, no mogu se napraviti i lijepe dekorativne glazure, primjerice od čokolade. 

Neka ove godine vaš blagdanski stol krasi ovaj kolač jedinstvenog izgleda, a inspirirajte se sljedećim receptima:

Čokoladni kuglof s narančom

Božićni kuglof

Citrusni kuglof s maslinovim uljem

Kuglof od brusnica i naranče

Germguglhupf Franz Joseph

Kuglof od rogača i jabuka

Mirisni kuglof s bademima

Sočni kuglof neobične arome

Čokoladni kuglof

 

Posjeti Gastro.hr