Indijska kuhinja - čudesni, topli okusi u jelima s Istoka

Getty Images
Mirisni začini, omiljeni curry, aromatizirani naan kruh, gusti umaki i fantastične kombinacije ono su što indijsku kuhinju izdvaja od ostatka svijeta...
Vidi originalni članak

Mješavine začine, kumin, crvena paprika, kurkuma, ali i fina prhka peciva, prženo povrće i aromatični kruščići najbolje su od indijske kuhinje. Osim toga, Indijci vole i leću, slanutak, špinat i rižu, koje zatim kombiniraju u neodoljivim kombinacijama s raskošnim začinima.

 

Začinski miks Magična mješavina: Što je zapravo curry?

šafran za siromašne Mala enciklopedija začina: 26. Kurkuma

 

Za vas smo pripremili recepte koji će vas zagrijati, oduševiti i kojima ćete se zasigurno poželjeti vratiti. 

Najveći predstavnik indijske kuhinje definitivno je curry. Pravi curry priprema se s domaćom mješavinom začina i kokosovim mlijekom, a poseban dodatak je i svježi korijander. Kada ste pripremili sve sastojke, odaberite povrće po želji, dodajte meso, pa se bacite na pripremu.

 

Sweety&Spicy Tajlandski semafor: Tri boje omiljenog curryja

 

Curry možete pripremiti i u vegetarijanskim varijantama, a svakako se okušajte i u pripremi mirisnog curry gulaša.

 

Začinjeno s ljubavlju Curry juha od buče s piletinom - novo ruho poznatih okusa

Isprobala sam... Pileći curry gulaš - genijalna kombinacija okusa na žlicu

 

Piletina u jogurtu ili butter chicken divno je, kremasto jelo koje naprosto morate isprobati. Pripremili su ga i naši blogeri Sweety&Spicy, a zatim s nama podijelili i sjajan recept.

 

Dio drugi Piletina u jogurtu i začinima - Spicyjeva azijska pustolovina

 

Slanutak je jedna od omiljenih indijskih namirnica, a pripremiti ga možete na nebrojeno mnogo načina. Jedan od slasnijih bit će chana masala. Priprema se brzo, donosi dašak istočnjačkih mirisa u vašu kuhinju i odlično se slaže uz svaki zimski dan.

 

Kakav spoj! Chana masala - indijsko jelo koje mami osmijehe

 

Naan kruščići definitivno su idealan snack uz svaki indijski tanjur. Začinite ih češnjakom i peršinom, čilijem ili pak celerom čije će arome idealno nadopuniti baš svako istočnjačko jelo.

 

Kruščić i pol Volimo indijsko: Naan s celerom

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr