Špajza 26. ožujka 2019.

Indijska kuhinja - čudesni, topli okusi u jelima s Istoka

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Mirisni začini, omiljeni curry, aromatizirani naan kruh, gusti umaki i fantastične kombinacije ono su što indijsku kuhinju izdvaja od ostatka svijeta...

Mješavine začine, kumin, crvena paprika, kurkuma, ali i fina prhka peciva, prženo povrće i aromatični kruščići najbolje su od indijske kuhinje. Osim toga, Indijci vole i leću, slanutak, špinat i rižu, koje zatim kombiniraju u neodoljivim kombinacijama s raskošnim začinima.

 

Možda vas zanima... Magična mješavina: Što je zapravo curry? Špajza Možda vas zanima... Mala enciklopedija začina: 26. Kurkuma Špajza

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Za vas smo pripremili recepte koji će vas zagrijati, oduševiti i kojima ćete se zasigurno poželjeti vratiti. 

Najveći predstavnik indijske kuhinje definitivno je curry. Pravi curry priprema se s domaćom mješavinom začina i kokosovim mlijekom, a poseban dodatak je i svježi korijander. Kada ste pripremili sve sastojke, odaberite povrće po želji, dodajte meso, pa se bacite na pripremu.

 

Možda vas zanima... Tajlandski semafor: Tri boje omiljenog curryja Kolumne

 

Curry možete pripremiti i u vegetarijanskim varijantama, a svakako se okušajte i u pripremi mirisnog curry gulaša.

 

Možda vas zanima... Curry juha od buče s piletinom - novo ruho poznatih okusa Kolumne Možda vas zanima... Pileći curry gulaš - genijalna kombinacija okusa na žlicu Kolumne

 

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

Piletina u jogurtu ili butter chicken divno je, kremasto jelo koje naprosto morate isprobati. Pripremili su ga i naši blogeri Sweety&Spicy, a zatim s nama podijelili i sjajan recept.

 

Možda vas zanima... Piletina u jogurtu i začinima - Spicyjeva azijska pustolovina Kolumne

 

Slanutak je jedna od omiljenih indijskih namirnica, a pripremiti ga možete na nebrojeno mnogo načina. Jedan od slasnijih bit će chana masala. Priprema se brzo, donosi dašak istočnjačkih mirisa u vašu kuhinju i odlično se slaže uz svaki zimski dan.

 

Možda vas zanima... Chana masala - indijsko jelo koje mami osmijehe Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Naan kruščići definitivno su idealan snack uz svaki indijski tanjur. Začinite ih češnjakom i peršinom, čilijem ili pak celerom čije će arome idealno nadopuniti baš svako istočnjačko jelo.

 

Možda vas zanima... Volimo indijsko: Naan s celerom Kolumne

 

Dobar tek!

Naan | Author: Getty Images foto: Getty Images

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.