Mješavine začine, kumin, crvena paprika, kurkuma, ali i fina prhka peciva, prženo povrće i aromatični kruščići najbolje su od indijske kuhinje. Osim toga, Indijci vole i leću, slanutak, špinat i rižu, koje zatim kombiniraju u neodoljivim kombinacijama s raskošnim začinima.
Za vas smo pripremili recepte koji će vas zagrijati, oduševiti i kojima ćete se zasigurno poželjeti vratiti.
Najveći predstavnik indijske kuhinje definitivno je curry. Pravi curry priprema se s domaćom mješavinom začina i kokosovim mlijekom, a poseban dodatak je i svježi korijander. Kada ste pripremili sve sastojke, odaberite povrće po želji, dodajte meso, pa se bacite na pripremu.
Curry možete pripremiti i u vegetarijanskim varijantama, a svakako se okušajte i u pripremi mirisnog curry gulaša.
Piletina u jogurtu ili butter chicken divno je, kremasto jelo koje naprosto morate isprobati. Pripremili su ga i naši blogeri Sweety&Spicy, a zatim s nama podijelili i sjajan recept.
Slanutak je jedna od omiljenih indijskih namirnica, a pripremiti ga možete na nebrojeno mnogo načina. Jedan od slasnijih bit će chana masala. Priprema se brzo, donosi dašak istočnjačkih mirisa u vašu kuhinju i odlično se slaže uz svaki zimski dan.
Naan kruščići definitivno su idealan snack uz svaki indijski tanjur. Začinite ih češnjakom i peršinom, čilijem ili pak celerom čije će arome idealno nadopuniti baš svako istočnjačko jelo.
Dobar tek!