Naučite nove trikove za veće guštanje u kuhinji!

Thinkstock
Pratite ove trikove i savjete i postat ćete pravi majstor u kuhinji.
Vidi originalni članak

Trik s integralnim tijestom za pizzu

Pravite li tijesto za pizzu od integralnog ili raženog brašna imajte na umu da njemu treba malo dulje da se ispeče. Zato ga zapecite u pećnici 10-15 minuta, a tek potom dodajte nadjev i vratite u pećnicu.

Uz ove savjete postat ćete majstor u kuhanju

Glavni sastojak juhe minestrone je mašta kuhara

U receptima za juhu minestrone najčešće se navode točne količine raznog povrća, no ne treba ih se striktno pridržavati. Ta je juha i smišljena zato da bi ljudi mogli iskoristiti sve povrće koje trenutačno imaju vrtu ili u hladnjaku i dobili ukusno jelo.

Najnoviji trikovi uz koje ćete postati majstor u kuhinji

Od ostatak se pravi temeljac

Riblje glave, kosti, repne paraje nisu dobre za jelo, no od njih se pravi odičan temeljac – kuhajte ga s malo peršina, celera i lovora.

Prženo meso ostaje hrskavo na rešetkama

Ako pržite škampe ili piletinu, ne stavljajte pečene komade na tanjur jer će zaostala toplina ostati ispod mesa, stvoriti paru pa će sve postati vlažno. Meso stavljajte na metalne rešetke jer će tako ostati hrskavo.

Uz ove trikove postat ćete majstor u kuhanju

Uz vodu se meso neće lijepiti za ruke

Pravite li mesne okruglice, pljeskevice te hamburgere, kako se meso ne bi lijepilo za ruke, prije oblikovanja umočite ih u hladnu vodu te ponavljajte prema potrebi. 

Posjeti Gastro.hr