gastro postao
Ako pratite ove savjete i trikove postat ćete majstor u vlastitoj kuhinji.
- Krumpir iz mlijeka sočniji u musaki
Krumpiri u musaki bit će sočniji ako ih prethodno ogulite, narežete na kolutove, potopite u mlijeko i ostavite da odstoji tijekom noći.
- Još sočniji uz čokoladni namaz
Želite li da mramorni ili bilo koji drugi kolač s biskvitnom smjesom bude što sočniji, dio kakaa zamijenite s nekoliko žlica čokoladnog namaza.
- Malo mlijeka i sir je spreman za pohanje
Ako su kriške sira za pohanje suhe i pretvrde, stavite ih kratko u mlijeko. Osušite ih, uvaljajte u brašno, jaja i mrvice te ispržite
- Meso i povrće brže se otapaju u hladnoj vodi
Smrznuto meso ili povrće brže će se otopiti u hladnoj nego u vrućoj vodi. A ako tijekom pirjanja ili kuhanja meso ne omekša, dodajte sode bikarbone.