Trik s integralnim tijestom za pizzu
Pravite li tijesto za pizzu od integralnog ili raženog brašna imajte na umu da njemu treba malo dulje da se ispeče. Zato ga zapecite u pećnici 10-15 minuta, a tek potom dodajte nadjev i vratite u pećnicu.
Glavni sastojak juhe minestrone je mašta kuhara
U receptima za juhu minestrone najčešće se navode točne količine raznog povrća, no ne treba ih se striktno pridržavati. Ta je juha i smišljena zato da bi ljudi mogli iskoristiti sve povrće koje trenutačno imaju vrtu ili u hladnjaku i dobili ukusno jelo.
Od ostatak se pravi temeljac
Riblje glave, kosti, repne paraje nisu dobre za jelo, no od njih se pravi odičan temeljac – kuhajte ga s malo peršina, celera i lovora.
Prženo meso ostaje hrskavo na rešetkama
Ako pržite škampe ili piletinu, ne stavljajte pečene komade na tanjur jer će zaostala toplina ostati ispod mesa, stvoriti paru pa će sve postati vlažno. Meso stavljajte na metalne rešetke jer će tako ostati hrskavo.
Uz vodu se meso neće lijepiti za ruke
Pravite li mesne okruglice, pljeskevice te hamburgere, kako se meso ne bi lijepilo za ruke, prije oblikovanja umočite ih u hladnu vodu te ponavljajte prema potrebi.