Od doručka do večere: Skandinavska jela koja morate isprobati!

Getty Images
Kažu da su Skandinavci najzadovoljniji narod, pa nam nije preostalo ništa drugo već pripremiti vam sjajne ideje za doručak, ručak i večeru ili desert na skandinavski način.
Vidi originalni članak

Sendviči, losos s finim umacima, krumpir i, na kraju, sjajna slatka peciva, meka i aromatična, savršen su odabir za opušteno druženje s najdražima na skandinavski način.

 

 

Za doručak birajte smorrebrod, jednostavne danske sendviče bez poklopca. Slani ili slatki, na jednostavnoj podlozi od kruha sa žitaricama možete kombinirati baš svaki spoj okusa. Krastavci, dimljeni losos i krem sir, bobičasto voće, med i tahini, smorrebrod može postati baš sve što poželite.

 

Izvanredno! Smorrebrod - danski sendviči bez poklopca

 


Za doručak birajte rosti, omiljene popečke od krumpira, ali i sočni losos u kombinaciji s umacima s koprom. Spojite ih u jedno jelo ili uživajte u jednostavnosti svake namirnice zasebno.

Mesne okruglice na švedski način također su česta pojava na našem meniju, a posebice ih volimo kombinirati s kremastim pire krumpirom.

 

Svjetski hit Rosti - savršen sastojak svakog doručka, ručka ili večere

Slaže se sa svime! Omiljena jela s lososom - za drugačiji ručak

fino i sočno Umak od kopra na dva genijalna i brza načina

Recepti Njihovo, a domaće: Švedske mesne okruglice

 

Za desert ili večeru pak birajte slatka švedska peciva sa šafranom ili ona lisnata punjena finom kremom i omiljenim džemovima. Bit će odlična i dan nakon pečenja, pa ostatak svakako spremite i iduće jutro poslužite kao slatki doručak.

 

Daliborce - moja kuhinja Lussekatter - švedska slatka peciva sa šafranom

Oduševljava! Danska peciva - savršenstvo okusa u lisnatom tijestu

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr