Špajza 3875 prikaza 11. siječnja 2019.

Od doručka do večere: Skandinavska jela koja morate isprobati!

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Kažu da su Skandinavci najzadovoljniji narod, pa nam nije preostalo ništa drugo već pripremiti vam sjajne ideje za doručak, ručak i večeru ili desert na skandinavski način.

Sendviči, losos s finim umacima, krumpir i, na kraju, sjajna slatka peciva, meka i aromatična, savršen su odabir za opušteno druženje s najdražima na skandinavski način.

 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Za doručak birajte smorrebrod, jednostavne danske sendviče bez poklopca. Slani ili slatki, na jednostavnoj podlozi od kruha sa žitaricama možete kombinirati baš svaki spoj okusa. Krastavci, dimljeni losos i krem sir, bobičasto voće, med i tahini, smorrebrod može postati baš sve što poželite.

 

Možda vas zanima... Smorrebrod - danski sendviči bez poklopca Špajza

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock


Za doručak birajte rosti, omiljene popečke od krumpira, ali i sočni losos u kombinaciji s umacima s koprom. Spojite ih u jedno jelo ili uživajte u jednostavnosti svake namirnice zasebno.

Mesne okruglice na švedski način također su česta pojava na našem meniju, a posebice ih volimo kombinirati s kremastim pire krumpirom.

 

Možda vas zanima... Rosti - savršen sastojak svakog doručka, ručka ili večere Špajza Možda vas zanima... Omiljena jela s lososom - za drugačiji ručak Špajza Možda vas zanima... Umak od kopra na dva genijalna i brza načina Recepti švedske okruglice Možda vas zanima... Njihovo, a domaće: Švedske mesne okruglice Recepti

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Za desert ili večeru pak birajte slatka švedska peciva sa šafranom ili ona lisnata punjena finom kremom i omiljenim džemovima. Bit će odlična i dan nakon pečenja, pa ostatak svakako spremite i iduće jutro poslužite kao slatki doručak.

 

Možda vas zanima... Lussekatter - švedska slatka peciva sa šafranom Kolumne Možda vas zanima... Danska peciva - savršenstvo okusa u lisnatom tijestu Recepti

 

Dobar tek!

 | Author: Stockfood Stockfood

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.