Špajza 11. siječnja 2019.

Od doručka do večere: Skandinavska jela koja morate isprobati!

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Kažu da su Skandinavci najzadovoljniji narod, pa nam nije preostalo ništa drugo već pripremiti vam sjajne ideje za doručak, ručak i večeru ili desert na skandinavski način.

Sendviči, losos s finim umacima, krumpir i, na kraju, sjajna slatka peciva, meka i aromatična, savršen su odabir za opušteno druženje s najdražima na skandinavski način.

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Za doručak birajte smorrebrod, jednostavne danske sendviče bez poklopca. Slani ili slatki, na jednostavnoj podlozi od kruha sa žitaricama možete kombinirati baš svaki spoj okusa. Krastavci, dimljeni losos i krem sir, bobičasto voće, med i tahini, smorrebrod može postati baš sve što poželite.

 

Možda vas zanima... Smorrebrod - danski sendviči bez poklopca Špajza

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Za doručak birajte rosti, omiljene popečke od krumpira, ali i sočni losos u kombinaciji s umacima s koprom. Spojite ih u jedno jelo ili uživajte u jednostavnosti svake namirnice zasebno.

Mesne okruglice na švedski način također su česta pojava na našem meniju, a posebice ih volimo kombinirati s kremastim pire krumpirom.

 

Možda vas zanima... Rosti - savršen sastojak svakog doručka, ručka ili večere Špajza Možda vas zanima... Omiljena jela s lososom - za drugačiji ručak Špajza Umak od kopra Možda vas zanima... Umak od kopra na dva genijalna i brza načina Recepti švedske okruglice Možda vas zanima... Njihovo, a domaće: Švedske mesne okruglice Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Za desert ili večeru pak birajte slatka švedska peciva sa šafranom ili ona lisnata punjena finom kremom i omiljenim džemovima. Bit će odlična i dan nakon pečenja, pa ostatak svakako spremite i iduće jutro poslužite kao slatki doručak.

 

Možda vas zanima... Lussekatter - švedska slatka peciva sa šafranom Kolumne Možda vas zanima... Danska peciva - savršenstvo okusa u lisnatom tijestu Recepti

 

Dobar tek!

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.