Ovo niste znali: Trikovi za savršene keksiće
Kako bi vam kolači uvijek uspjeli trebate se "slijepo" pridržavati recepta. Tu nema baš previše prostora za eksperimentiranje. Mi vam donosimo najčešće greške koje ljudi rade kad je u pitanju pečenje keksića i savjete kako ih ispraviti.
Keksiće nemojte peći predugo. Što ih duže držite u pećnici to će se više isušiti i nećete dobiti željeni rezultat osim ako baš niste željeli jako hrskave keksiće.
Pripazite na količinu brašna. Brašno je ono što pridržava strukturu keksića i kada nema dovoljno brašna keksići će se previše raširiti i neće se moći dobro ispeći. Važno je pridržavati se točne količine koja je navedena u receptu.
Nemojte koristiti samo obični bijeli šećer. Smeđi šećer je kombinacija bijelog šećera i melase, sadrži veće količine vode i keksima daje potrebnu vlažnost što je jako važno. Uvijek kombinirajte.
Prevruća pećnica. Optimalna temperatura pećnice za pečenje kolačića je oko 175 stupnjeva i to je sasvim dovoljno, a vrijeme pečenja najviše 10 minuta. Previsoka temperatura ubrzava proces pečenja što rezultira suhim i često zagorjelim keksima.