5 sjajnih jela s lećom - jeftina i fina zamjena za meso

Monika Borys/Unsplash lLća je odlična namirnica, koja se može pripremiti na bezbroj načina
Od paštete do aromatičnih istočnjačkih tanjura, leća je zbilja stvorena za baš svaku priliku...
Vidi originalni članak

Osim što je možete kombinirati u raskošnim sezonskim salatama, svestranu leću možete iskoristiti u čitavom nizu novih, još primamljivijih jela. Od pašteta, preko variva, do genijalne zamjene za meso - odabrali smo omiljene recepte!

 

Pašteta od leće i piva stvorena je za iznenadna druženja s najdražima, ali i za brze zalogaje kada vam se baš i ne da trošiti puno vremena na pripremu raskošnog ručka.

 

Kolumne Iznenadite nepca namazom od leće i piva

 

Dok još sunce nije u potpunosti zasjalo, variva su naš spas od hladnih dana. Leća će biti idealan dodatak baš svakom varivu, a kombinirati je možete sa svim vrstama povrća. 

 

Začinjeno s ljubavlju Fino varivo od crvene leće i sezonskog povrća

jesen na tanjuru Varivo od leće za hladne jesenske dane

 

Brze polpete od slanutka, leće i tune uvest će na vaš jelovnik neke poznate okuse zapakirane u nešto drugačiju teksturu. Ove polpete stvorene su za brzinski ručak tijekom tjedna, pa svakako razmislite o pripremi narednih dana.

 

Za svaki dan Zdravo i fino: Polpete sa slanutkom, lećom i tunom

 

Da leća može imati okus mljevenog mesa uvjerili smo se i sami kada smo isprobali lažni bolognese. Crvena leća, korjenasto povrće, vino i umak od rajčice stvorit će divan vegetarijanski bolognese umak, a sve što vam preostaje jest skuhati tjesteninu i oduševiti se okusima.

 

Strawberry Soup Prevarite nepce: Lažni bolognese bez mesa

 

Jednostavna i brza mujadara pak će na vaš stol donijeti nezapamćeno dobre mirise. Priprema se od svega nekoliko sastojaka dok glavnu ulogu zapravo igraju začini koji spoj riže i leće pretvaraju u divan, topli tanjur sreće.

 

Isprobali smo! Mujadara - genijalno istočnjačko jelo od tri sastojka

 

 

Posjeti Gastro.hr