Osim što je možete kombinirati u raskošnim sezonskim salatama, svestranu leću možete iskoristiti u čitavom nizu novih, još primamljivijih jela. Od pašteta, preko variva, do genijalne zamjene za meso - odabrali smo omiljene recepte!
Pašteta od leće i piva stvorena je za iznenadna druženja s najdražima, ali i za brze zalogaje kada vam se baš i ne da trošiti puno vremena na pripremu raskošnog ručka.
Dok još sunce nije u potpunosti zasjalo, variva su naš spas od hladnih dana. Leća će biti idealan dodatak baš svakom varivu, a kombinirati je možete sa svim vrstama povrća.
Brze polpete od slanutka, leće i tune uvest će na vaš jelovnik neke poznate okuse zapakirane u nešto drugačiju teksturu. Ove polpete stvorene su za brzinski ručak tijekom tjedna, pa svakako razmislite o pripremi narednih dana.
Da leća može imati okus mljevenog mesa uvjerili smo se i sami kada smo isprobali lažni bolognese. Crvena leća, korjenasto povrće, vino i umak od rajčice stvorit će divan vegetarijanski bolognese umak, a sve što vam preostaje jest skuhati tjesteninu i oduševiti se okusima.
Jednostavna i brza mujadara pak će na vaš stol donijeti nezapamćeno dobre mirise. Priprema se od svega nekoliko sastojaka dok glavnu ulogu zapravo igraju začini koji spoj riže i leće pretvaraju u divan, topli tanjur sreće.