Špajza 22. veljače 2019.

Pet sjajnih ideja za jela s lećom - jeftina, fina i odlična zamjena za meso

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Od paštete do aromatičnih istočnjačkih tanjura, leća je zbilja stvorena za baš svaku priliku.

Osim što je možete kombinirati u raskošnim sezonskim salatama, svestranu leću možete iskoristiti u čitavom nizu novih, još primamljivijih jela. Od pašteta, preko variva, do genijalne zamjene za meso - odabrali smo omiljene recepte!

 

 | Author: Getty Images Getty Images

Pašteta od leće i piva stvorena je za iznenadna druženja s najdražima, ali i za brze zalogaje kada vam se baš i ne da trošiti puno vremena na pripremu raskošnog ručka.

 

leca Možda vas zanima... Iznenadite nepca namazom od leće i piva Kolumne

 

Dok još sunce nije u potpunosti zasjalo, variva su naš spas od hladnih dana. Leća će biti idealan dodatak baš svakom varivu, a kombinirati je možete sa svim vrstama povrća. 

 

Možda vas zanima... Fino varivo od crvene leće i sezonskog povrća Kolumne Juha od leće Možda vas zanima... Varivo od leće za hladne jesenske dane Recepti

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Brze polpete od slanutka, leće i tune uvest će na vaš jelovnik neke poznate okuse zapakirane u nešto drugačiju teksturu. Ove polpete stvorene su za brzinski ručak tijekom tjedna, pa svakako razmislite o pripremi narednih dana.

 

Možda vas zanima... Zdravo i fino: Polpete sa slanutkom, lećom i tunom Recepti

 

Da leća može imati okus mljevenog mesa uvjerili smo se i sami kada smo isprobali lažni bolognese. Crvena leća, korjenasto povrće, vino i umak od rajčice stvorit će divan vegetarijanski bolognese umak, a sve što vam preostaje jest skuhati tjesteninu i oduševiti se okusima.

 

Možda vas zanima... Prevarite nepce: Lažni bolognese bez mesa Kolumne

 

Jednostavna i brza mujadara pak će na vaš stol donijeti nezapamćeno dobre mirise. Priprema se od svega nekoliko sastojaka dok glavnu ulogu zapravo igraju začini koji spoj riže i leće pretvaraju u divan, topli tanjur sreće.

 

Možda vas zanima... Mujadara - genijalno istočnjačko jelo od tri sastojka Kolumne

 

Dobar tek!

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.