Recepti 01. studenoga 2017.

Zdravo i fino: Polpete sa slanutkom, lećom i tunom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u zdravim polpetima s tunom i grahoricama koje će vas više nego sjajnim okusima.

Ovaj zdravi snack bit će idealan ručak ili večera poslužite li ga sa žlicom ili dvije grčkog jogurta kojem ste dodali malo češnjaka i začina.

 

polpete od tune Možda vas zanima... Slasne polpete od tune i limuna Recepti

 

Za kompletan obrok, kombinirajte ih s rižom, kus-kusom, bulgurom ili prosom, a upakirati ih možete i u burger peciva uz fini umak i sezonsko povrće.

Pripremljene polpete možete spremiti u hladnjak ili škrinju i peći ih po potrebi.

 

Popečci Možda vas zanima... Danas kuhamo: Polpete od graška, kukuruza i puretine Špajza

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

 

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 464

Potrebno vam je:

  • 50 g crvene leće
  • 50 g ječma
  • 50 g suhog slanutka
  • 50 g šarenog graha
  • 3 kom mrkve
  • 1 kom luka
  • 2 režanj češnjaka
  • 1 celerov list
  • 1 lovorov list
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mješavina suhih začina
  • crvena paprika
  • 2 žličice maslinovog ulja
  • 2 kom tune iz konzerve
  • 2 bjelanjka
  • krušne mrvice
  • pšenično brašno, bijelo
  • 2 kapi limunovog soka
  • 2 dl ulja

Priprema:

  1. Mješavinu suhog povrća noć prije stavite u vodu.
  2. Luk isjeckajte i dinstajte na ulju, dodajte češnjak i još malo pustite da zažuti.
  3. Dodajte narezanu mrkvu i celer, još malo miješajte te dodajte ocijeđeno suho povrće i miješajte par minuta bez dodatka vode.
  4. Zatim dolijte tekućine da pokrije povrće.
  5. Posolite, popaprite, začinite crvenom paprikom (žličica) i mješavinom suhih začina (žličica).
  6. Ubacite list lovora i ostavite da se kuha.
  7. Po potrebi dolijevajte još tekućine.
  8. Kada su grahorice kuhane prelazimo na drugi dio. Konzerve tune ocijedite od viška ulja i stavite u zdjelu.
  9. Začinite limunovim sokom, malom količinom maslinova ulja i paprom.
  10. Grahorice dobro usitnite štapnim mikserom da dobijete gustu masu, dodajte začinjenu tunu i umutite 2 bjelanjka.
  11. Dodajte krušne mrvice i brašno po potrebi kako smjesa ne bi bila previše rijetka te da polpete možete jednostavno vaditi žlicom.
  12. Velikom žlicom uzimajte smjesu i pomoću manje žličice stavljajte u srednje vruće ulje te pržite s obje strane dok ne porumene, tj. postanu hrskave.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.