Recepti Desert 30. srpnja 2025.

Zamrznuti kremasti desert od limuna

Desert
15 MIN
0 MIN
6
JEDNOSTAVNO
Zamrznuti kremasti desert u posudicama od limunove kore
Zamrznuti kremasti desert u posudicama od limunove kore
foto: @kaylaskitchandfix Pinterest
Treba ti savršen završetak ljetnog ručka? Zamrznuti jogurt s limunom u limunovim čašicama lagan je, osvježavajući i totalno cool desert

Ovaj zamrznuti jogurt spaja kremastu teksturu s limunovim okusom – idealan izbor za sve koji vole lagane, osvježavajuće deserte s citrusnim karakterom. No ono što ga čini posebnim je način posluživanja: u 'posudicama' od limuna, zamrznutima i spremnima za punjenje.

Vizualni dojam zajamčen

Osnovna smjesa od grčkog jogurta, mlaćenice i limunova soka stvara balansiranu slatko-kiselkastu kremu. Ne treba puno sastojaka ni kompliciranih tehnika – samo malo strpljenja za hlađenje. Ako imaš aparat za sladoled, sve ide još brže.

Ako nemaš, ništa zato — mješavinu možeš staviti u široku posudu, držati u zamrzivaču i svakih pola sata dobro promiješati vilicom dok ne dobiješ željenu konzistenciju.

Zamrznuti kremasti desert u posudicama od limunove kore | Author: @kaylaskitchandfix Pinterest Zamrznuti kremasti desert u posudicama od limunove kore foto: @kaylaskitchandfix Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Zamrznuti jogurt s limunom
15 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Limun 6 kom
  • Šećer 0,75 šalica
  • Voda 0,25 šalica
  • Grčki jogurt 1,50 šalica
  • Mlaćenica 1 šalica
  • Sok od limuna 6 žlica
Postupak
  1. Pripremi limunove čašice za posluživanje: Odreži vrhove limuna i tanki sloj s donje strane kako bi mogli stajati ravno. Iscijedi sok (potrebno je 6 žlica za recept; višak spremi). Malim nožem pažljivo ukloni meso i koštice, ostavljajući čvrstu koru kao čašicu. Zamrzni ih barem 1 sat, do posluživanja.


  2. Zagrij šećer i vodu u lončiću na srednje jakoj vatri dok se šećer ne otopi. Prebaci u srednju zdjelu i miješaj 5 minuta dok se malo ne ohladi. Dodaj jogurt, mlaćenicu i limunov sok; miješaj pjenjačom dok ne postane glatko. Pokrij i stavi u hladnjak na najmanje 3 sata (ili preko noći) da se dobro ohladi.


  3. Ulij smjesu u aparat za sladoled i pripremi prema uputama proizvođača. Kad je gotova, napuni smrznute limunove čašice pomoću vrećice za ukrašavanje (ili običnom žlicom), ili ostavi smjesu u aparatu pa zamrzni još 1 sat da se dodatno stisne prije posluživanja. Po želji, prebaci u posudu s poklopcem i čuvaj u zamrzivaču do 1 tjedan.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

179 kcal

8 %

MASTI

4,00 g

5 %

KOLESTEROL

0,10 g

0 %

UH

31,00 g

11 %

PROTEINI

7,00 g

14 %

Nakon što ocijediš sve limune koliko ti treba posudica, dobit ćeš više soka nego što ti treba za ovaj recept. Spremi ga u bočicu – može poslužiti za limunadu, preljeve za salatu ili marinadu za ribu.

Rashladi se i ovim voćnim delicijama!

sorbet od trešanja Možda vas zanima... Kad je vrijeme za osvježenje, pripremi sorbet od trešanja Recepti sorbet od malina Možda vas zanima... Sorbet od malina za dane kad sladoled dosadi Recepti Možda vas zanima... Ledeni desert: Napravite sorbet od borovnica Recepti Možda vas zanima... Sorbet od ananasa i mente za ultimativno osvježenje Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.