3 provjerena trika za savršene lazanje

Anna Guerrero/Pexels Lazanje
Osim kvalitetnih i svježih sastojaka te savršenog vremena pečenja, donosimo ti tri sjajna trika koja će ti pomoći da lazanje baš uvijek budu upravo savršenih mirisa, okusa i teksture
Vidi originalni članak

Pripremi namirnice, odaberi meso, ne zaboravi ni dobru dozu sira, pa se baci na pripremu omiljenog jela od tjestenine. 

 

Sweety&Spicy Lazanje od A do Ž - dva umaka i domaća tjestenina

 


Za umak je dovoljna i vezica grincajga

Mesni umak za lazanje priprema se od jednostavnog, sezonskog korjenastog povrća koje možeš pronaći u vezici grincajga. Zaputi se na obližnju tržnicu, potraži prodavača koji na svom pultu drži domaće povrće, pa ga zamoli da ti sastavi vezicu od mrkve, celera i peršina.

Ovakav paketić platit ćeš najviše desetak kuna što je odličan način da uštediš na jednostavan, a tako ukusan način.Također, povrće je bitno sitno nasjeckati kako bi se na vrijeme skuhalo i omekšalo, a zatim će ostatak pripreme umaka biti tek lagan, usputni posao.

 

Tako jednostavno Grincajg - vezica povrća od koje nastaju čuda

 

Domaći listovi za lazanje

Kad si već na tržnici i kupuješ povrće, svrati i do štanda sa svježom tjesteninom. Tamo ćeš pronaći i domaće svježe listove za lazanje po cijeni od svega desetak kuna koji će lazanje učiniti slasnijima, kremastijima i još ukusnijima.

Svježe tijesto ljepše se sljubljuje s ostatkom sastojaka te ga nije potrebno kuhati prije sastavljanja lazanja kao što je to slučaj sa sušenim, kupovnim listovima za lazanje. Tijesto, naravno, možeš pripremiti i sami. 

 

mali savjeti Kako pripremiti izvrsnu domaću tjesteninu

 

Bešamel je bitan sastojak

Nemoj preskočiti bešamel niti ga mijenjati drugim bijelim umacima. Jednostavan je za pripremu ako se priprema s dovoljnom dozom pažnje te jelu daje divnu kremoznost i bogatstvo okusa.

Muškatni oraščić ključan je sastojak dobrog bešamela pa nikako nemoj preskočiti dobro začiniti svoj gusti, kremasti umak.

 

tips & tricks Brzi bešamel umak bolji od onog iz MasterChefa
Isprobajte ovo! Kako cvjetaču pretvoriti u zdraviju verziju bešamela
 

 

Posjeti Gastro.hr